MHP'li Başkanvekili gözaltında

korakademik

Ordinaryus
Katılım
17 Ağu 2009
Mesajlar
2,236
Tepkime puanı
63
Puanları
0
MHP'li Başkanvekili gözaltında
dortyol-mhp.jpg
Hatay Dörtyol'da 4 polisi şehit eden teröristlerin kullandığı aracın, MHP'li Payas Belediye Başkanvekili ve Parti Meclis Üyesi B.K.'ya ait olduğu ortaya çıktı. B.K. gözaltına alındı.

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde polis aracına düzenlenen silahlı saldırı ile 4 polisin şehit edilmesi ve sonrasında yaşanan provokatif eylemlerin altından şok bir gerçeğe ulaşıldı. Hatay Dörtyol'da 4 polisin şehit edildiği saldırıda kullanılan aracın, MHP yöneticisine ait olduğu ortaya çıktı. Hatay Dörtyol'da yapılan alçak saldırı sonrası başlatılan soruşturmada teröristlerin kullandığı aracın, Payas Belediye Başkanvekili ve MHP Parti Meclis Üyesi B.K.'ya ait olduğu, soruşturmayı derinleştiren Emniyet'in B.K.'yı gözaltına aldığı bildirildi.
PROVOKASYONUN ARDINDAKİ KARANLIK AYDINLANIYOR MU?
Pazartesi günü saat 18.00 sıralarında Özerli Mahallesi Toki Evleri yakınında 31 A 8238 plakalı resmi polis aracına düzenlenen silahlı saldırıda Fatih Yıldız, Hasan Aslan, Emre Yalçın ve Hacı Ali Arap isimli 4 polis memuru şehit olmuştu. Dörtyol Emniyet Müdürlüğü'nün eylemi durdurmada yetersiz kalması üzerine devreye Jandarma girmiş ve eylemciler dağıtılmaya çalışılmıştı. 1980 ihtilaline zemin hazırlayan kesimlerin bildik taktiği olarak yorumlanan provokasyon dalgası ile ilgili şok bir gözaltı gerçekleşti. 4 polisin şehit edilmesi eyleminde kullanılan ve Emniyet tarafından ele geçirilen aracın MHP Payas Belediye Başkanvekili ve MHP Parti Meclis Üyesi B.K.'ya ait olduğu ortaya çıktı. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan B.K.'nın sorgusunun sürdüğü belirtildi. B.K.'nın, sorgu esnasında aracın kendisine ait olduğunu kabul ettiği iddia edildi.
MHP'Lİ YÖNETİCİNİN ARACI ÇIKTI
Kaynaklardan edinilen bilgilere göre; terörle mücadele şube birimleri tarafından sorgulanan B.K.'nın ifadesinde, hava sıcaklığından ötürü yaylaya çıktığını ve burada 4 terörist tarafından esir alındığını belirttiği ifade edildi. B.K.'nın, aracına el koyduğunu iddia ettiği 2 teröristin şehre giderek eylemi gerçekleştirdiğini söylediği bildirildi. Olay sonrası evinden alınan B.K.'nın sorgusunda 'Olayı neden hemen polise bildirmedin' şeklindeki soruya cevap veremediği öğrenildi. Etnik savaşın temellerini atmaya dönük eylemde kullanılan aracın MHP'li bir yöneticiye ait olduğunun ortaya çıkması şaşırtıcı bulundu. MHP Hatay İl Başkanlığı ise gözaltı olayını doğrularken, Emniyet'e intikal etmiş bir konuda açıklama yapamayacaklarını ifade ettiler.
ÖNCE İNEGÖL, SONRA HATAY DÖRTYOL
Etnik kavgayı körüklemeye çalışan kesimler, provokasyon dalgasını ilk olarak Bursa İnegöl'de eyleme geçirdi. Kürt kökenli bir halk otobüsü şoförü ile birkaç kişi arasında çıkan kavga, 'PKK'lılar İnegöl'ü bastı, insanlarımızı öldürdü' şeklindeki kulaktan kulağa yayılınca, İçişleri Bakanı Atalay'ın değimi ile "12 Eylül referandumu öncesi provokasyon" dalgasına dönüştü. Zincirin bir sonraki halkası için ise Hatay Dörtyol ilçesi seçildi. Milliyetçiliği ve muhafazakârlığı ile dikkat çeken ilçede kolluk kuvvetine karşı düzenlenen saldırı üzerine fısıltı gazetesi yine devreye girmiş, saldırının PKK ve bölgede yaşayan Kürt vatandaşlar tarafından organize edildiği, eylemcilerin yakalanarak Dörtyol İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğü söylentisi yayılmıştı. Söylenti üzerine halk galeyana gelmiş ve başta kamuya ait olmak üzere birçok araç ve işyeri ateşe verilmişti.

MURAT ALAN / VAKİT
 
Üst