kıymalı lazanya

cicek demeti

Sükut
Katılım
7 Ocak 2011
Mesajlar
11,683
Tepkime puanı
3,778
Puanları
0


imperiaflex_0_0_0.jpg


lazanya , sebzelisi,kıymalısı,balıklısı bir çok çeşidi olan harika bir makarna çeşidi ...


1 paket haşlanmış lazanya (barilla nın pre cooked )
400 gr kıyma
3 adet soğan
2 adet havuç
4-5 adet sarımsak
1 paket kurutulmuş kereviz (migrosda satılıyor )
4 adet domates
beşamel sosu için ;

2 çorba kaşığı tereyağ
2 -3 çorba kaşığı un
yarım litre süt
beşamel sosumuz muhallebi kıvamında olacak ...
bir de beşamele ve lazanyanın üstüne rende kaşar onu zevkinize göre koyarsınız az veya çok ....

soğanımızı ,sarımsağımızı,havucumuzu,domatesimizi mixerde çekiyoruz.
Derin bir tencerede hafif yağ ile onları kavuruyoruz yaklaşık bir on dakıka sonra ıcıne kıymamızı ilave edip, tuzu ve şekerini koyup en sonda kerevizimizi koyup 15 dakıka daha da pişiriyoruz ( eğer suyunu çekerse biraz su ilave edebilirsiniz. )

beşamel sosu yapmak içinde derin bir tencere alıp terayağımızı kızdırıp unu kavurup sütümüzü ilave ederek topak topak olmaması için hızlıca karıştırıyoruz, biraz da peynir koyup sosumuzun altını kapıyoruz .

lazanya için dikdötgen bir borcam kullanabiliriz , borcamı yağlayıp( büyüklüğüne göre değişir benim kabıma 3 lazanya sığıyor ) lazanyamızı sırayla diziyoruz üzerine bi kepçe beşemel gezdirip bi kepçede kıyma sosu koyuyoruz sonra gene lazanya ile kapıyoruz , lazanyalarımız bitene kadar aynı işlemi yapıp en son katı beşamelle kapıyoruz üzerinede peynır koyup, 15 dakıka lazanyamızın şişmesini bekleyip 175 dercedeki fırında yaklaşık 20 dakıka pişiriyoruz ...
101x140fcuisinezl3.gif


Afiyet olsun ...


alinti​
 
Üst