Kılıçdaroğlu Pkk İçi Af İstedi

TakVa

Ordinaryus
Katılım
13 Nis 2007
Mesajlar
2,868
Tepkime puanı
79
Puanları
0
BATIDA ERDOĞAN PKK İLE GÖRÜŞTÜ DİYOR

DOĞUDA PKK İÇİN AF İSTİYOR

BAY KEMAL YİNE “GENEL AF” DEDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Elazığ’da katıldığı yerel bir televizyon programında, PKK’nın koşulsuz silah bırakması halinde genel affın tartışılabileceğini söyledi. Hanefi Avcı ile ilgili kitabından dolayı övgüyle bahsetmediğini anlatan Kılıçdaroğlu, görevdeki bir emniyet müdürü olarak sadece tebrik ettiğini anlattı.


Kanal E Televizyonunda Zeki Akbıyık’ın hazırlayıp sunduğu Gündem programında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Parti Meclis Üyesi ve eski Diyarbakır Milletvekili Mesut Değer’in yazdığı “Kürt Sorunu mu?” adlı kitabında genel af istediği sorusuna, koşulların oluşması halinde affın da konuşulabilineceğini belirterek, “Mesut Değer’in kendi görüşü.

Bizim partimizde insanlar kalkar düşüncelerini özgürce açıklarlar. O da bir kitap yazmış saygı duymak lazım, bir eser ortaya çıkarmış. Biz şunu söylüyoruz; toplumsal uzlaşma sağlandığı sürece, silahların bırakıldığı, toplumsal uzlaşmanın sağlandığı bir ortamda, elbette ki af da tartışılabilinir. Biz her konunun tartışılmasını istiyoruz.

Ama bu tartışmanın sağlıklı olabilmesi için PKK’nın koşulsuz silah bırakması lazım, PKK silah bırakacak ki herkes özgürce herkes düşüncesini söylesin. Buna karar verecek olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’dir. Af mı çıkarır, başka bir şey mi yapar, af tartışılır mı? Yoksa af gereksiz mi? Biz tartışmaktan korkmuyoruz, toplum tartıştıkça düşünceler daha belirgin ortaya çıkar” dedi.

Vakit
 
Üst