Kestaneli Ekmek

efruz

Kıdemli Üye
Katılım
14 Ağu 2009
Mesajlar
5,170
Tepkime puanı
735
Puanları
0
Konum
İstanbuL
Kestaneli+Ekmek.jpg


Malzemeler

10 adet közlenmiş kestane
1 çorba kaşığı instant maya
1 çay kaşığı rendelenmiş muskat
Yarım su bardağı kestane unu
1 tatlı kaşığı anason
5 su bardağı un
2 çay bardağı ılık süt
Bir buçuk çay bardağı ılık su
1 çorba kaşığı bal
125 gram tereyağı
3 adet yumurta
Yeteri kadar tuz

Yapılışı

DERİN bir kapta instant maya, muskat, tuz, kestane unu, anason ve 2 su bardağı unu karıştırın. Ayrı bir kapta süt, su, bal ve tereyağını karıştırıp, ocağa oturtun. Kısık ateşte, tereyağı eriyene dek karıştırın ve ılınmaya bırakın. Kuru ve sıvı karışımı birlikte iyice çırpın. Yumurta ve doğranmış kestaneyi katın. Kalan 3 su bardağı unu ekleyip, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. İyice yoğurup, hamurun üzerini unlayın. Derin bir kaba alıp, üzerini örtün ve oda sıcaklığında 2 saat dinlendirin. Daha sonra hamuru iki parçaya ayırın. Yeniden yoğurup, 45 dakika daha dinlendirin. Hamurdan parçalar koparıp, elinizde yuvarlayın. Üzerlerini yağlayıp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında, 30-40 dakika pişirin. Soğuk olarak servis yapın.

 

ummuhan

Kıdemli Üye
Katılım
1 Eyl 2007
Mesajlar
12,943
Tepkime puanı
1,042
Puanları
0
Konum
Arz
Kestaneyi bulcam hem de közlenmiş ve yemeyeceğim hamur yapacağım öyle mi :)
 
Üst