Kellim kellim layenfa | ihvan forum – Özgür Düşünce ve Paylaşım Platformu!

Kellim kellim layenfa

ismail

Yeni
İhvan Üyesi
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Puanları
0
Yaş
42
Yıllarca önce günün birinde Süleyman Demirel ne hikmetse "Kellim kellim layenfa" deyip çıkmıştı. Sonradan anlaşıldı ki, kelliğini malum etmekten ziyade, "Söylüyorum, söylüyorum ama bir faydası yok" demek istemişti hazret. Kellik ve politika arasında "kel alaka" var. Hem başarısız hem de üstünlük taslayan politikacı için, "hem kel hem fodul" deyimi bire bir. Düzen "Ha Hasan kel ha kel Hasan" düzeni... Vaziyet kel... Değişmez kaide, muhalefette şapka başta görünür. İktidara gelince şapka düşer kel görünür. Zaman merheminin kelliğe bile çare olduğu (!!!) ülkemizde... "Kör ölür, badem gözlü olur; kel ölür, sırma saçlı olur." Bir yandan ha babam çalar, öbür yandan çalmadan oynar kel güdük, ne davul ister ne düdük..." Ha benim kel oğlum, keleş oğlum, bizim başımız kel mi, bu ne fodulluk? Bundan kelli, buyur ola tutmaya kel kör kirpi politikacıyı perçeminden bu testusta bu kez de...


1 "Kel" Farsça’dan geliyor. Latince’si "calvus", Fransızca’sı "chauve", İspanyolca’sı "calvo", İtalyanca’sı "calve", Sanskritçe’si "kulvah"... Bu benzerlikten dolayı Hint Avrupa kökenli olduğu iddia edilen kel, Farsça’da ne demekmiş?
a. Siyasetçi
b. Tüysüz
c. Besili
d. Güzel

2 Bir kel aşık şöyle der: "Keloğlan’ın kazandığı başının ziftine yetmez." Galiba kel olmak çok ekonomik... Şampuan, tarak, fırça masrafı, berber parası yok... Kimdir acep bu çıplak hakikati keşfetmiş olan kel aşık?
a. Fuzuli
b. Baki
c. Adni
d. Nefi

3 Milli özelliğimiz kellik edebiyatımıza yansımış. Kellikle ilgili deyimler kel edebiyatının orijini olsa gerek. Örneğin "Kel başa şimşir tarak" hangi şairin dilinde "Tutalım alemi şemşir ile pür eyleseler / Yakışur mı yine hiç kel başa şemşir amma" olup çıkmış?
a. Kel Hasan
b. Ebu Bekir Kelabazi
c. Enderunlu Vasıf
d. Hiçbiri
4 Yoksa tersi mi, edebiyat mı kellikle ilgili atasözlerini üretmiş? Örneğin,
"Kakma şeyhin kapusin isteme himmet ondan / Kara başın dokunurdu merhemi olsa kelün..." Yani, "Kelin merhemi olsa başına sürer" diyen kel üstat kim ola?
a. Atçalı Kel Mehmet
b. Kel Mustafa
c. Hıncal Uluç
d. Aşık Çelebi

5 Atasözüne göre kele kimden yardım olmazmış?
a. Politikacıdan
b. Köseden
c. Kirpiden
d. Kimseden

6 Yine atasözüne göre kelin ayıbını ne örtermiş?
a. Takiyye
b. Takke
c. Kabak
d. Sakal

7 İrsi kellikten kim sorumluymuş?
a. Politikacı
b. Ana
c. Baba
d. Her iki ebeveyn de

8 Erkekteki kelliğin nedenlerini çıkarabilecek misiniz?
a. Politik hırs
b. Testosteron fazlası
c. Stres
d. Bilinmiyor

9 Kellik konusunda kime başvurmalısınız?
a. Politikacıya
b. Kel kahyaya
c. Cildiyeciye
d. Sevgilinize

10 Erkekteki kelliğin tıbbi terimini kestirebilecek misiniz?
a. Nikelaj
b. Taramaöziris
c. Androgenetik Alopecia
d. Hepsi

11 "Saç önemli olsaydı maymunla evlenirdik" diyen ünlü bir Türk tiyatro oyuncusu var. Kendisi gibi çok ünlü tiyatro oyuncusu olan eşini akla getirerek, kimmiş kestirebilecek misiniz?
a. Zeliha Berksoy
b. Bedia Muvahhit
c. Yıldız Kenter
d. Ayten Gökçer

12 1878 ile 1949 arasında yaşamış olan asker kökenli bir milletvekiliydi. İstiklal Mahkemesi başkanı olarak Atatürk’e karşı düzenlenen suikast girişimi sanıklarını yargılamıştı. Ulaştırma bakanlığı döneminde yaptırılan demiryolu köprülerinin üstünden ilk kez tren geçerken müteahhit ve mühendisleri bu köprülerin sağlamlığını denetlemek için altında tutmasıyla ünlüdür. Siyasi tarihimizin Çetinkaya soyadlı kel lakaplı siması kimdir?
a. Kel Ali
b. Kel Behzat
c. Kel Mahmut
d. Hiçbiri

13 100 yıl önce tuluat tiyatromuzun eşsiz keli Kel Hasan’ın canlandırdığı tip hangisiydi?
a. Kel politikacı
b. Kel İbiş
c. Keloğlan
d. Hepsi

14 Ünlü kaleci Barthez kendisi gibi kel futbolculardan bir takım oluşturmuş. Süper keller takımı! Gazetelere göre maçlarını Türk dostu (!!!) İtalyan hakem kel Collina’nın yöneteceği bu takımın kel futbolcularından hangisi aşağıda?
a. Hasan Şaş
b. Zidane
c. Hakan Şükür yedekte
d. Hepsi

15 Ünlü kel film oyuncularından Telly Savalas var. Ama en ünlüsü Yul Brynner. Siyam kralını oynadığı "Kral ve Ben"i bilmeyen var mı? Aşağıdakilerden hangisi onun filmlerinden değil?
a. Anastasya
b. Karamazof Kardeşler
c. Taras Bulba
d. Kel Kraliçe Elizabeth

16 Soyu tükenmiş tür kabul edilen kelaynaklar doğal ortamda sadece Şarlıurfa’nın Birecik ilçesinde yaşıyordu. Ancak son yıllarda hayvanat bahçelerinde de üretilmeye çalışılıyor. Bursa’da Zoo Park’ta barındırılan üç kelaynağın yumurtalarından Sultan ve Biricik adlı iki yavru dünyaya gelmiş. Böylece kelaynakların sayısını üzülerek kestirebilecek misiniz?
a. Birecik’teki 45 kelaynakla beraber son 50
b. Son 30
c. Son 20
d. Son

17 Böylece kel testus sona erdi ama neşeli kel edebiyatı hiç biter mi? Kelle gider kel edebiyatı bitmez. Her erkek yaşarsa son tahlilde kelleşir ama ya kadınlar? Kadınlar da kelleşir mi? İşte, "Kabaramazsın kel fatma" tekerlemesi... Ve işte bir kel kadın sorusu: "La Cantatrice chauve" ya da "Kel Şantöz" veya "Kel Soprano" adlı "absürd" piyesin kel yazarı kim?
a. Ionesco
b. İbsen
c. Shaw
d. Kelly


Milliyet
 

ismail

Yeni
İhvan Üyesi
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Puanları
0
Yaş
42
Yanıtlar: 1) b, 2) c, 3) c, 4) d, 5) b, 6) b, 7) d, 8) d, 9) c, 10) c, 11) d, 12) a, 13) b, 14) d, 15) d, 16) a, 17) a
 

uykusuz

Kıdemli Üye
İhvan Üyesi
Katılım
18 May 2011
Mesajlar
7,798
Puanları
0
Çok ilginç bu testi çözcem inşallah...
 
Üst