Kelliğe böyle "dur" deyin!

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
Bilimadamları kelliği tarihe gömecek!

Almanya’da Berlin Teknik Üniversitesi kök hücreden saç kökü üretmeyi başardı. Bilim adamları bu keşifle 5 yıl içinde kelliğe köklü çare bulunabileceğini açıkladı. İşte bilim dünyasından son gelişmeler:



Hayvan hücreleri üzerinde çalışılarak yapılan araştırma insanlar için geliştirildiğinde, kişinin kendi kök hücresinden elde edilen saç kökleri saç olmayan noktalara yerleştirilecek. Doğal saçlar gibi büyüyen yapay saçın tek kusuru normalden biraz daha ince olması.


Kireçlenmeye karşı sarımsak
İngiltere’nin Kings College ve East of Anglia üniversitelerinin yaptığı araştırmaya göre düzenli olarak sarmısak ve soğan tüketen insanların kalça ve eklem ağrılarının daha az. Bin kişi üzerinde yapılan araştırmaya göre soğan ve sarımsakgiller ağırlıklı beslenme “eklem ağrıları ve kireçlenmenin” gelişimi önlüyor. Dr. France Williams, “İleride kalça ve eklemlerin hasar görmesini engellemeyi umuyoruz” dedi.


Çay, kilo almayı önlüyor
Japon bilim adamları düzenli tüketilen siyah ve yeşil çayın kilo alımını önlemede etkili olduğunu keşfetti. 14 haftalık bir deneyde, yüksek kalorili sağlıksız bir diyete tabi tutulan farelerden çay tüketenlerin daha az kilo aldığı gözlemlendi. Araştırmayı yapan Kobe Üniversitesi, her iki tür çayın da sağlık açısından önemli olduğunu belirtirken, siyah çayın ayrıca yüksek kalorili bir diyet sonucu kanda oluşan zararlı etmenlere karşı savaştığını açıkladı.
 

MÜTEŞEKKÜR

Kıdemli Üye
Katılım
17 Ağu 2009
Mesajlar
6,938
Tepkime puanı
198
Puanları
0
Kelliği sorun haline getirmek, hastalık hastalığını getirir.Saçlarınızı kendi haline bırakın.Şampuan ve jöle kesinlikle kullanmayın!
 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
kelliği gömeceğiz diye kelleri gömmesin bunlar...
 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
Kelliğe böyle "dur" deyin!

Kelliğin nedenleriyle ilgili yapılan yeni bir araştırma, insanların saçlarını kaybetmemesi için kuvvetli kahvaltı yapması gerektiğini ortaya koydu.
Kelliğin nedenlerinden birinin, saç üreten hücrelerin uygun şekilde gelişmemesi olduğu belirlendi. Saç kaybında genlerin önemli bir rol oynadığı biliniyor, ancak günlük alışkanlıkların sorunu şiddetlendirdiğinin pek bilinmediğine işaret ediliyor.
Daily Mail'in haberine göre, İngiltere'nin önde gelen uzmanları, saç kaybının bilinen nedenlerini ve alınması gereken bazı basit önlemleri açıkladı.
Saçın sert şekilde fırçalanması deriye zarar veriyor ve saç dökülmesini kolaylaştırıyor. Kepek, egzama ve deri yangısı da saç kaybının nedenleri arasında sayılıyor. Saç, ona güç veren keratinden oluşuyor ve az protein alımı keratin düzeyini azaltıyor.
Uzmanlardan Philip Kingsley, saç foliküllerini güçlendirmek için kahvaltının günün en önemli öğünü olduğuna işaret ederken, Jimmy Campbell de petrol bazlı şekillendiricilerin, saç foliküllerinin gelişmesine zarar verebileceğini belirtti.
-SİGARA DA ZARARLI-
Gazetenin haberine göre, fazla erkeklik hormonunun zararlı olduğu düşünülüyor. Bu çerçevede, stres altındaki kişiler bu hormonları daha çok üreterek saç kaybına maruz kalıyor. Demir eksikliği de saç kaybının nedenleri arasında yer alıyor. Vücutta demiri depolayarak kontrollü bir şekilde salan bir molekül olan ferritin'in seviyesi, yeterli demir olmadığında düşüyor. Bunun için kırmızı et, yeşil sebze, ceviz ve kuruyemiş gibi demir açısından zengin besinlerle beslenmek gerekiyor.
Sık sık saç boyamak da zararlı. Boyanın içindeki bazı maddeler, saçı doğal neminden yoksun bırakarak kolayca kırılmasına yol açabiliyor. Araştırmalar, kimyasal PPD içeren boyaların alerjik reaksiyonlara ve deri yangısına yol açabildiğini gösteriyor.
Archives of Dermatology gazetesinde yer alan bir başka araştırma haberine göre de sigaranın, kanser ve kalp hastalıklarına yol açtığı gibi saç dökülmesine de neden olabildiğini ortaya koydu. Sigaranın, damarlara zarar verdiğinden saç foliküllerine kan akışını engellediği düşünülüyor. Sigaranın ürettiği serbest radikaller ve çevresel etkenler de saç kaybına neden oluyor.
 
Üst