Kebap Festivali'ni basanlar içki sofrası kurup sosyal medyada paylaşmış

redyellow

Kıdemli Üye
Katılım
20 Nis 2010
Mesajlar
2,262
Tepkime puanı
875
Puanları
113
Konum
ankara
Web sitesi
redyellow.besaba.com
Kebap Festivali'ni basanlar içki sofrası kurup sosyal medyada paylaşmış

fft86_mf6774170.Jpeg



Kebap Festivali'ni basanlar içki sofrası kurup sosyal medyada paylaşmış


Adana'daki Kebap ve Şalgam Festivali'ni, içki içildiği gerekçesiyle basıp terör estiren saldırganlardan Sadık Pamuk ile Aykut Yarımtaş'ın sosyal paylaşım sitesinde içkili fotoğraflar paylaştıkları ortaya çıktı


RADİKAL - Adana’da binlerce kişinin katıldığı ’Kebap ve Şalgam Festivali’ni basıp silahla ateş eden, masalara sopa ve döner bıçağı ile vurarak kaçan şüphelilerin daha önce içki masası kurup fotoğrafları da sosyal medyadan paylaştığı ortaya çıktı.


Saldırının ardından gözaltına alınan aynı aileden Cumali Pamuk (32), Ömer Pakut (30), Sadık Pamuk (24), Mehmet Pamuk (35) ile Hakan Yarımtaş (25) ve Aykut Yarımtaş (22), ’genel güvenliği tehlikeye sokmak ve meskun mahalde silah kullanmak’ suçlarından adliyeye sevk edildi.






Sağlık kontrolü için Adli Tıp Birimi’ne getirilen şüpheliler, eylemi kendi başlarına hareket ederek gerçekleştirdiklerini belirtirken festivalde ibadethanelere saygısızlık yapıldığını ileri sürdü. Şüpheliler, gazetecilere "Her gün askerimiz, polisimiz şehit edilirkenfestival mi düzenlenir? Bizim milli içeceğimiz ayrandır" diye bağırdı.



Adana'da festival basanlar adliyede: Bizim milli içeceğimiz ayrandır!



Bazılarının ’adi suç’ olarak adlandırılan yaralamadan suç kaydı olduğu saptanan saldırganlar sağlık kontrolünün ardından ’genel güvenliği tehlikeye sokmak ve meskun mahalde silah kullanmak’ suçlarından adliyeye sevk edildi.


Sarıyakup Mahallesi’ndeki tarihi Kazancılar Çarşısı ile Büyüksaat Kulesi’nin bulunduğu Ali Münif Yeğenağa Caddesi’nde geçtiğimiz cumartesi günü düzenlenen ve sosyal medya üzerinden toplanan binlerce Adanalının katıldığı Şalgam-Kebap Festivali’nin yapıldığı alana giren saldırganlar, pompalı tüfek ile havaya ateş açıp, döner bıçakları ve sopalarla masa ve sandalyeleri tahrip etmiş ’Burada rakı içirmeyiz’ diye bağırmışlardı.


İÇKİ FOTOĞRAFI PAYLAŞMIŞLAR


201512141956_icki2.jpg



6 şüpheliden Sadık Pamuk ile Aykut Yarımtaş’ın sosyal paylaşım sitesindeki profil sayfaları, poliste verdikleri ifadeleri ile yaptıkları arasındaki çelişki ortaya koydu. Rakı ve şalgam ile çekilmiş fotoğrafını profil fotoğrafı yapan Sadık Pamuk’un, "Bizim milli içkimiz ayrandır" diye ifade vermesi şaşkınlık yarattı.


201512141956_icki3.jpg



Festivalden 5 gün önce 7 Aralık’ta viski ve çikolatayı sayfasında paylaşıp, ’Bu kadar o.. çocuğu varken biz rakı içtik diye mi cehenneme gideceğiz?" yorumu yapan şüphelilerden Aykut Yarımtaş’ın ise, kapak fotoğrafının altında ’Dev-Sol’ ibaresi yazması dikkat çekti.


201512141957_icki1.jpg



KAYNAK
 
Üst