İsrail’in Türkiye’ye ihracatı 3 kat arttı

arifan yolcusu

Profesör
Katılım
9 Ağu 2010
Mesajlar
1,303
Tepkime puanı
79
Puanları
0
Yaş
41
Konum
Dergah-ı Mualla
İsrail’in Türkiye’ye ihracatı 3 kat arttı

20 AĞUSTOS 2010



İsrail'in Türkiye'ye olan ihracatı yılın yedi ayında geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık üç kat arttı.
  • israilin-turkiyeye-ihracati-3-kat-artti-medium-0.jpg


İsrail İstatistik Ofisi'nden yapılan açıklamaya göre, İsrail'in Türkiye'ye yaptığı ihracat yedi ayda, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 32 oranında artarak, 811,8 milyon dolara ulaştı. Ocak-Temmuz döneminde İsrail'in Türkiye'den ithalatı ise yılın yedi ayında 2009'un Ocak-Temmuz dönemine göre yüzde 30 oranında artarak 1,04 milyar dolar oldu. Geçen yılın aynı döneminde İsrail'in Türkiye'den ithalatı 804,5 milyon dolar düzeyindeydi.
İki ülke arasında gerilen ilişkilere rağmen İsrail'in Türkiye'ye ihracatı Temmuz ayında ise bir önceki aya göre yüzde 8,5 artış kaydetti.
Türkiye İstatistik Kurumu'nun Ocak-Haziran dönemi verilerine göre de, Türkiye'nin İsrail'e olan ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 40,2 artarak 987,063 milyon dolar oldu. Geçen yılın ilk altı ayında bu rakam 703,990 milyon dolar düzeyindeydi.
Söz konusu dönemde Türkiye'nin İsrail'den ithalatı ise 2009 yılı ilk altı ayına göre yüzde 28,2 artarak 721,661 milyon olarak gerçekleşti. Geçen yılın ilk altı ayında Türkiye İsrail'den 563,134 milyon dolarlık ithalat yaptı.
İsrail güçleri 31 Mayıs'ta Gazze'ye insani yardım götüren Mavi Marmara gemisine uluslararası sularda seyrettiği sırada baskın düzenlemiş, baskında 9 Türk vatandaşı hayatını kaybetmişti. Baskın, Türkiye ve İsrail arasında krize yolaçmıştı.
 

arifan yolcusu

Profesör
Katılım
9 Ağu 2010
Mesajlar
1,303
Tepkime puanı
79
Puanları
0
Yaş
41
Konum
Dergah-ı Mualla
kimse şaşırmamış yahu...
anlamıştım bende bir tuhaflık olduğunu,
Kalpleri filistinde, paraları siyonistin cebinde
tam gavurun istediği müslümanlık...
güzel ülkemin güzel insanları...
 

arifan yolcusu

Profesör
Katılım
9 Ağu 2010
Mesajlar
1,303
Tepkime puanı
79
Puanları
0
Yaş
41
Konum
Dergah-ı Mualla
'Boykottan etkilenen İsrail firmaları Ramazan'ı kullanıyor'

22 AĞUSTOS 2010

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Nazım Kaya, İsrail firmalarını boykot etmek için başlattıkları 'Cephane Bizden Değil' kampanyasında zarar gören firmaların, Ramazan ayında kayıplarını telafi etmeye çalıştığını söyledi.
  • -boykottan-etkilenen-israil-firmalari-ramazan-i-kullaniyor--medium-0.jpg


Kaya, yaptığı yazılı açıklamada, boykot edilen bir çok firmanın, Ramazan ayına özel ürünler çıkartarak tüketicinin dikkatini çekmeye çalıştığını kaydetti. Bunun, tüketicinin tepkisini çektiğine işaret eden Kaya, şunları dile getirdi:
"İsrail'in Filistin topraklarında yaşattığı zulmü desteklemekten geri durmayan ve bu nedenle Tüketiciler Birliği tarafından boykot kapsamına alınan bu firmalar, boykot nedeniyle pazarda yaşadıkları kayıpları telafi etmek için Türk tüketicisine karşı iki yüzlü davranarak, dini inançları ticari kazanca çevirmeye çalışmaktadır. Ülkemiz tüketicisi marka tercihini yaparken İsrail'in vahşi saldırılarını ve İsrail'in destekçilerini hatırlamakta ve 'Cephane Bizden Değil' çağrımızı katı bir şekilde uygulamaktadır. İsrail'e destek vermekten çekinmeyen bu firmaların aymazlık göstererek Ramazan ayını fırsat ayına çevirmeye çalışması maske kullanmak olarak görülmektedir."
İsrail'de vahşeti besleyen firmaların fırsatçılığının cezalandırılacağını belirten Kaya, tüketicileri boykottaki kararlılığı artırmaya davet etti.

http://www.milligazete.com.tr/haber...il-firmalari-ramazan-i-kullaniyor--174427.htm
 
Üst