İsraile Kalkan

Hikem

Kıdemli Üye
Katılım
31 Ağu 2009
Mesajlar
6,073
Tepkime puanı
702
Puanları
0
Füze kalkanına ilk protesto

11 KASIM 2010

İHH İnsani Yardım Vakfı, Mazlum-Der ve Özgür-Der'in de aralarında bulunduğu çeşitli sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, NATO'nun Füze Kalkanı Projesi'ni protesto ederek, "İran'ın düşmanı, İsrail'in kalkanı olmayacağız", "Türkiye NATO'nun saldırı rampası olmayacak" şeklinde sloganlar attı.
  • fuze-kalkanina-ilk-protesto-medium-0.jpg


İHH İnsani Yardım Vakfı, Mazlum-Der ve Özgür-Der'in de aralarında bulunduğu çeşitli sivil toplum örgütleri, NATO'nun Füze Kalkanı Projesi'ni protesto etti. Çeşitli sivil toplum örgütlerinden oluşan yaklaşık 100 kişilik grup Galatasaray Meydanı'nda toplandı.

NATO'nun Füze Kalkanı Projesi'ni protesto eden grup, "İran'ın düşmanı, İsrail'in kalkanı olmayacağız", "Türkiye NATO'nun saldırı rampası olmayacak" şeklinde sloganlar attı. Eylemde konuşan Mazlum-Der Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, "Nükleer tehlike ise neden sizde var? İran'dan nükleer silahın olmasına dair bir ihtimal üzerine füze kalkanı yerleştirmek bir NATO müttefikini korumak yerine, İsrail'i koruma amacı taşıyor. Polonya ve Çek Cumhuriyeti bu projeye razı olmadı. Biz de razı olmayacağız. Hükümete sesleniyorum, bize yapılan baskının farkındayız. Baskılara boyun eğmeyin, halk olarak yanınızdayız" dedi.


Özgür-Der yöneticisi Hülya Keçici ise Türkiye topraklarının Füze Kalkanı Projesi ile kirletilmek istendiğini belirterek, "Emperyalizmin projesine karşı çıkıyoruz, 'hayır' diyoruz. Hükümet bu oyunlara kanmasın. İsrail ve Amerika'ya değil, İran ve Suriye'ye kalkan olsun istiyoruz" şeklinde konuştu. İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım da Mavi Marmara saldırısıyla İsrail'in korku imparatorluğunun yıkıldığını ifade ederek, "İsrail'in o kadar da güçlü olmadığı ortaya çıktı.

Hani NATO, kendi üyelerine karşı yapılan bir saldırıya müdahale ederdi. Türkiye'de bir NATO üyesiydi. İsrail'in Türk vatandaşlarına yaptığı bu saldırıya neden bir tepki vermedi? Neden bu saldırıyı bertaraf edecek hiçbir girişimde bulunmadı? Füze Kalkanı projesine karşı çıkıyoruz. Hükümetin komşularıyla sıfır sorun politikasını destekliyorduk. Hükümet baskılara boyun eğmesin. Bu badireyi de atlatacaktır" şeklinde konuştu.


 
Üst