İsrail 2015'i başlarına yıktı

İlim Talebesi

Yasaklı
Katılım
18 Ağu 2014
Mesajlar
1,630
Tepkime puanı
28
Puanları
0
Başta Batı Şeria olmak üzere, tüm Filistin'de, ruhsatsız gerekçesiyle Filistinlilerin evlerini yıkan İsrail, yılın ilk yıkımını yaptı. İsrail askerleri, "ruhsatsız" bahanesiyle Batı Şeria'da Filistinlilere ait 25 ev ve ağılı yıktı.


8754israelpalestinehousebulldozerdemolition.jpg
,

3886isawiyah.jpg


İsrail askerlerinin ruhsatsız yapıldığı gerekçesiyle Batı Şeria'da Filistinlilere ait 25 ev ve ağılı yıktığı belirtildi. Ağvar bölgesi yerel yetkililerinden Arif Dıragımi, buldozerler eşliğinde Hırbet Ummul Cemal köyüne giren İsrail askerlerinin Filistinlilere ait 25 ev ve ağılı yıktığını söyledi.

Yıkımların ihbar yapılmadan gerçekleştirildiğini vurgulayan Dıragımi, İsrail'in Ağva bölgesindeki topraklarını terk etmeleri için daha önce de Filistinlilerin evlerini yıktığını hatırlatarak,"İsrail, bu arazileri Yahudi yerleşimcilerin menfaatine kullanmak istiyor" ifadesini kullandı.

Ağvar bölgesinde yaşayan ve hayvancılıkla geçimlerini sağlayan yaklaşık 10 bin Filistinli, İsrail'in inşaat ruhsatı vermemesi sebebiyle teneke evlerde ve çadırlarda yaşamını sürdürüyor.




 

Muminaga

Yeni
Katılım
19 Ara 2006
Mesajlar
8,208
Tepkime puanı
989
Puanları
0
Batı Şeria'ya 15 bin işgalci yerleşti



İşgal rejimi israil 2014 yılında Batı Şeria'ya 15 bin yerleşimci yerleştirdi.
Batı Şeria'ya 2014 yılında 15 bin israilli yerleşimci taşındı. israil'in yerleşim adı altındaki işgal politikası artarak devam ediyor.
Filistin toprağı olan Batı Şeria'ya 2014 yılında 15 bin yahudi yerleşimcinin taşındığı bildirildi. Yahudilerin, kendilerine sağlanan birtakım avantajlardan dolayı, yerleşim adı altında israil tarafından işgal edilen filistin topraklarına taşınmayı tercih ettikleri belirtiliyor.
israil İçişleri Bakanlığı, Batı Şeria'daki yerleşimci sayısının 400 bine ulaştığını belirtiyor.
israilli yerleşimciler, yerleşim bölgelerini özellikle tercih ediyor. Bunun başlıca nedenleri arasında, düşük ev maliyeti ve yerleşimcilere sağlanan ayrıcalıklar yer alıyor.
israildeki birçok göçmen de yerleşim bölgelerinde yaşamayı tercih ettiklerini belirtiyor. israil'in Batı Şeria'daki yerleşim işgaliyle ilgili verdiği rakamlara Doğu Kudüs'teki yerleşimlerin dahil edilmediği belirtiliyor. israil Doğu Kudüs'e de 200 binden fazla işgalci yerleştirmiş bulunuyor.
israilin yerleşim politikası, dünya genelinden tepki çekiyor ancak bu işgalleri durdurmak için yaptırımı olan bir adım henüz atılmadı.
 

Dua Nur

Kıdemli Üye
Katılım
29 Nis 2007
Mesajlar
37,459
Tepkime puanı
247
Puanları
0
Haram olsun hırsız işgalciler.
 
Üst