• Reklamsız versiyon için ÜYE OL

İslim Kebabı

Büşra

'ana hura!!
Yönetici
Süper Moderatör
Katılım
18 Ağu 2007
Mesajlar
21,777
Beğeniler
2,729
Puanları
113
#1
Malzeme

Bir kilo uzun patlıcan


iç harcı için

Bir adet büyük boy kuru soğan
Bir demet maydanoz
Bir kaç diş sarımsak
Bir çay kaşığı karabiber
250 gr kıyma
iki dilim çekilmiş kuru ekmek

Yapılışı

Patlıcanları alacalı soyduktan sonra uzun uzun boyuna kesiyoruz..
Tost makinesinde közlüyoruz ...Közleme işlemi bittikten sonra kıyma hariç tüm harcı ister robota çekerek isterseniz elinizde doğrayarak karıştırıyorsunuz kıymayıda ekliyorsunuz.Daha sonra bir közlenmiş patlıcanın arasına harcınızı yerleştirip rulo halinde sarıyorsunuz kürdana batırıyorsunuz.Yan bir şekilde tepsiye güzelce diziyorsunuz.Daha sonra tepsiye salçalı sos dökerek fırına sürüyorsunuz.175 derecede yarım saat kadar pişirin ..

Afiyet olsun...

(Bendeniz böyle yapıyorum hafif oluyor )

doğruyoruz. Kuzu etini de kuşbaşı doğruyoruz. Tencereye sıvıyağ koyuyoruz. Soğan ve sarımsağı soteliyoruz. Kuşbaşını ilave ediyoruz ve sotelemeye başlıyoruz. Domates salçasını ekliyoruz. Kavurduktan sonra sıcak su veriyoruz.

Tuzunu ve karabiberini ekliyoruz. İsteğe göre defne yaprağı koyuyoruz. Kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz. Patlıcanları alacalı soyuyoruz. Kafa kısımlarını kesiyoruz ve uzunlamasına ince dilimliyoruz. Izgara tavaya az sıvıyağ koyuyoruz. Patlıcan dilimlerini çevirerek yarı kıvamda pişiriyoruz. Tezgaha üstüste iki taneyi artı şeklinde koyuyoruz. Ortalarına etli harçtan, suyunu süzerek koyuyoruz. Uçlarını katlayarak yukarda birleştiriyoruz. Yarım kesilmiş çeri ve biber parçasını kürdana geçiriyoruz, patlıcanların ortasına batırıyoruz. Cam fırın kabına diziyoruz. Tencerede kalan sosu üzerine gezdirerek döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.






İSLİM KEBABI
500 gr. kuzu eti
5 patlıcan
1 çorba k. domates salçası
1 soğan
2 diş sarımsak
sıvıyağ
tuz
karabiber

ÜZERİ İÇİN:
çeri domates
2 yeşil biber


Oktay usta böyle yapıyormuş...Ramazanı bitirdik ama davetler için güzel bir yemek...



 

Verda

Gales
Yönetici
Süper Moderatör
Katılım
9 Nis 2010
Mesajlar
10,919
Beğeniler
993
Puanları
113
#2
Büşra bi gün sana gelirsem bunlardan istiyorum ona göre ;)
 

Verda

Gales
Yönetici
Süper Moderatör
Katılım
9 Nis 2010
Mesajlar
10,919
Beğeniler
993
Puanları
113
#4
Hatırlatırım bu sözünü =)
 

Büşra

'ana hura!!
Yönetici
Süper Moderatör
Katılım
18 Ağu 2007
Mesajlar
21,777
Beğeniler
2,729
Puanları
113
#5
Ve yemek olarak islim kebabı =)
tost makinesinde közlemek yağda kavurmaktan daha az kokulu
yağ ağır geliyor üstelik ...

denemeyenler varsa deneyin inş..
 
Üst