işlediğimiz günahları anlatırken bir kez daha düşünelim..?

Erhan

Profesör
Katılım
21 Tem 2006
Mesajlar
2,115
Tepkime puanı
42
Puanları
48
Konum
Ankara
Web sitesi
www.softajans.com
Geçmişte yapmış olduğunuz ve hala yapmakta olduğunuz günahlarınızı kimseye anlatmayın.Birine ders veya ibret vermek maksadıyla olsa dahi geçmiş günahlarınızı anlatmaktan sakının.Tövbe etmiş olsanız dahi günahınızı anlatmaktan sakının.Bir maharetmiş gibi de günahlarınızı anlatmaktan sakının.Yaptığınız günahları kendi içinizde bir sır olarak saklayın.Hatta yakın ve küllerini savurun uçsun gitsin kimse görmesin duymasın.Başkalarının da günahlarını anlatmayın. NEDEN?

Günahlarınızı ders vermek amacıyla bile anlatsanız karşıdaki insanın içinde şu düşünceler oluşacaktır.

1-O da yapmış ben de yapayım sonra tevbe ederim

2-O yapmışsa benim de yapmamda bir sakınca yoktur.

3-O yapmış sonradan tevbe etmiş ben de yapar sonra tevbe ederim.

Yani günahları basite indirgemiş oluyor.Başkalarının da günahlarını anlatmayın.Allahu teala bile insanın yaptığı çoğu günahı açığa çıkarmazken biz kim oluyoruz da kendi günahımızı veya başkalarının günahlarını açığa çıkarıp anlatma cüretini buluyoruz.
 

Erhan

Profesör
Katılım
21 Tem 2006
Mesajlar
2,115
Tepkime puanı
42
Puanları
48
Konum
Ankara
Web sitesi
www.softajans.com
2.LEMA 1. NÜKTE (GÜNAH)
· . Meselâ: Utandıracak bir günahı gizli işleyen bir adam, başkasının ıttılaından çok hicab ettiği zaman, melaike ve ruhaniyatın vücudu ona çok ağır geliyor. Küçük bir emare ile onları inkâr etmek arzu ediyor. Hem meselâ: Cehennem azabını intaç eden büyük bir günahı işleyen bir adam, Cehennem'in tehdidatını işittikçe istiğfar ile ona karşı siper almazsa, bütün ruhuyla Cehennem'in ademini arzu ettiğinden, küçük bir emare ve bir şübhe, Cehennem'in inkârına cesaret veriyor

{İnsan günah işlediği zaman kalbinde siyah bir leke olur işlediği günah ister büyük olsun ister küçük fark etmez eğer tevbe ile temizlezse o günah büyür büyür v e sonunda kalbi tamamen kaplar onun için kişi günah işediği zaman hemen tevbe-i istiğfar etmeliki kalbi tamamen kararmasın kaskatı olmasın}
 

Edibe Ziyâi

Agâh ol ey nefsim..
Katılım
13 Kas 2006
Mesajlar
2,550
Tepkime puanı
3
Puanları
0
evet yaptığımız sevabında günahında gizli olması gerekir.anlattığımız insanlarda ahirette şahitlik yapabilir. ve sen günaha tevbe etsen dahi başkaları yine sende hata yapma potansiyeli görür , ve eski güven itibarın olmaz..
 
Üst