İran'a Saldırmak Nükleer Savaş Başlatır

cahid

Kıdemli Üye
Katılım
18 Ağu 2009
Mesajlar
6,132
Tepkime puanı
1,430
Puanları
113
Konum
Muamma...!
4300.jpg


Küba eski lideri Fidel Castro, İran'ın herhangi bir askeri saldırıya uğraması durumunda anında karşılık Castro: İran'a Saldırı Nükleer Savaşa Neden Olur


Küba eski lideri Fidel Castro yaptığı açıklamada, İran'a olası bir saldırının geniş ölçekli bir savaşı tetikleyeceğini belirterek, İran'ın da bu saldırılara karşı birkaç dakika içerisinde cevap vereceğini ifade etti.

Castro, Amerika ve İsrail'in nükleer programı sebebiyle İran'a ağır uluslar arası yaptırımları dayatmaları ve uygulatmaları sonucu da yıkıcı bir savaşın varlığını kaçınılmaz olarak gördüğünü söyledi

"İran ve Kuzey Kore'ye yapılacak herhangi bir saldırı insanlık ve dünya için ciddi sorunların baş göstermesine sebep olacak' diyen Castro nükleer çatışma ihtimaline dikkat çekti.

Başkent Havana'da Küba'nın dünya genelindeki 115 elçisine Diş İşleri Bakanlığında hitaben yaptığı konuşmada "Amerika, şu an Ortadoğu bölgesinde kendini bir çıkmaz içerisinde görüyor. Ne orada durmaya mecali var ne de çıkmaya isteği'' diyen Castro, şeklinde ifadelerle Amerika'nın içerisinde bulunduğu güç duruma göndermede bulundu.

Castro, Amerika'nın içinde bulunduğu koşulların Ortadoğu'dan ayrılması için savaşı bir çare olarak kendisine dayatacağını da ifade etti.

Amerika'nın sahip olduğu nükleer silah ve askeri harcamalara da eleştiri getiren Castro, Daha önce de Beyaz Sarayı uyarmış ve İran'a saldırısının kendisi için büyük bir yıkım olacağını ifade etmişti.


velfecr
 
Üst