İnsan Hakları Mücadelesi ödülü Söylemez'e

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45



İsrail komandoları tarafından saldırıya uğrayarak ağır yaralanan ve hala bilinci kapalı bir şekilde Ankara'da bir hastanede yoğun bakımda yaşayan Uğur Süleyman Söylemez'e İnsan Hakları Mücadelesi ödülü verildi.


Mavi Marmara gemisi ile mazlum Filistin halkına yardıma giderken İsrail komandoları tarafından saldırıya uğrayarak ağır yaralanan ve hala bilinci kapalı bir şekilde Ankara'da bir hastanede yoğun bakımda yaşayan Uğur Süleyman Söylemez'e İnsan Hakları Mücadelesi ödülü verildi.
Mazlumder tarafından her yıl düzenlenen Filistin Günleri çerçevesinde gerçekleştirilen İnsan Hakları Gecesi düzenlendi. Gecede ayrıca İnsan Hakları Ödülleri de sahiplerine dağıtıldı. Gecede en dikkat çeken ödül ise Vefa Dalında yazdığı Huzur Sokağı romanıyla adından sıkça söz ettiren Şule Yüksel Şenler'e verildi.
Kocatepe Kültür Merkezi'nde düzenlenen geceye Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen MAZLUMDER üye ve gönüllülerinin yanı sıra milletvekilleri, yabancı misyon, sendika, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri de katıldılar. Gece Türkiye'de ve Dünya'da insan hakları değerlendirmesinin yapıldığı görsel bir etkinlikle başladı. Daha sonra Genel Başkan Ahmet Faruk Ünsal açış konuşması yaptı. Ömer Karaoğlu ve Reşo konserlerle salonu coşturdu, Sıtkı Caney ve Abdurrahim Semavi ise kendi şiirlerini seslendirdi.
Gece'nin en ilgi çekici kısmı ödül töreni oldu. 'Halklararası Dayanışma Dalı'nda ödül İtalyan Sanatçı Pippa Bacca'ya verildi. Filistin'de yaşanan zulümlere dikkat çekmek için 8 Mart 2008'de İtalya'dan yola çıkan Baca Türkiye'de 31 Mart günü uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Ödülü Pippa Baca adına Annesi Elena Teresa Maria Manzoni aldı.
Ödül töreninde diğer dallarda da ödüller dağıtıldı. 'Örgütlü Mücadele Dalında ödülü Cumartesi Anneleri adına 104 yaşındaki Berfu Kırbayır alırken, Hukuk Dalında ise ödülü genç hukukçulara yol gösterdiği için Avukat Muharrem Balcı aldı. Başörtüsü sorunun kitleselleşmesine öncülük yapın Huzur Sokağı Yazarı Şule Yüksel Şenler ise 'Vefa Dalında ödüle layık görülürken, aynı dalda ikinci ödül ise Batman Barosu Avukatı iken 'Kürt sorunun çözümü için yaptığı çalışmalar ile dikkat çeken ve mayın patlaması sonucu hayatını kaybeden Sedat Özevin'e verildi.
Basın Dalında ise ödüle Ersin Kalkan layık görüldü. Dersim bombalanmasında pilot olarak katılan Sabiha Gökçen'in Ermeni kökenli olduğunu yazması ile çalıştığı kurumdan kovulması ile dikkat çekmişti. İnsan Hakları Mücadelesi dalında ise ödülü ise Mavi Marmara gemisinde İsrail komandolarının saldırısı sonucu ağır yaralanan ve halen bilinci kapalı olarak Ankara'da bir hastane de yoğun bakımda tutulan Uğur Süleyman Söylemez'e verildi. Söylemez adına ödülü oğlu Ahmet Söylemez aldı.

Milli Gazete
 
Üst