İhlâs ile yapılan duâ kabûl olur

bulut_bey79

Kıdemli Üye
Katılım
28 Eki 2006
Mesajlar
12,118
Tepkime puanı
324
Puanları
0
Konum
istanbul
Web sitesi
3422unitedstates.spaces.live.com
Geçmişte, İslâm devletleri, İslâm orduları Müslümanları ve İslâm dînini yok etmek için, İslâm memleketlerine saldıran kâfirlere ve sapık inançlı bölücülere karşı cihâd ederek, Müslümanları ve İslâm dînini korudular.
Allahü teâlâ, Enfâl sûresinde, İslâm devletinin, kâfir memleketlerinde yapılan harb silâhlarını araştırıp, öğrenip, bunların hepsini, sulh zamanında yapmalarını emrediyor.
İslâm cihâdının ikinci şekli, her türlü yayın vâsıtası ile İslâmiyeti insanlara yaymak, duyurmaktır. Bu cihâdı, İslâm âlimleri İslâm devletinin yardımı ve kontrolü ile yapar.
Asrımızda İslâm düşmanı olan kâfirler, misyonerler, masonlar, ateistler ve mezhebsizler, her türlü yayın organları ile İslâmiyete saldırıyorlar. Yalanlarla, iftirâlarla insanları, hatta câhil Müslümanları aldatarak, İslâm dînini yok etmeye çalışıyorlar.
Bunların hepsi basın yolu ile, kitaplar, dergiler, risâleler çıkararak ve radyolarla, televizyonlarda bozuk inanışlarını yayıyorlar. Bunu yapmak için milyonlar sarf ediyorlar.
Bir yandan, “Ehl-i sünnet” veya “Sünnî” denilen hakîkî Müslümanları aldatarak İslâmiyeti içeriden yıkıyorlar. Diğer taraftan da, İslâmiyeti bütün dünyaya yanlış olarak tanıtıyorlar. Müslüman olmak isteyen yabancılar, bu çeşitli propagandalar karşısında ne yapacaklarını şaşırıyorlar. Yâ, Müslüman olmaktan vazgeçiyorlar, yahut yanlış, bozuk bir yola girerek, Müslüman olduklarını sanıyorlar.
İslâmın iç ve dış düşmanlarının yıkıcı, aldatıcı propagandalarına karşı Ehl-i sünnet âlimlerinin, hakîkî Müslümanlığı yani Muhammed aleyhisselâmın ve Eshâb-ı kirâmın yolunu, neşir vâsıtaları ile bütün dünyaya yaymaları, günümüzün en kıymetli cihâdıdır.
Cihâdın üçüncü kısmı, duâ ile yapılan cihâddır. Bütün Müslümanların bu cihâdı yapmaları farz-ı ayndır. Bu cihâdı yapmamak, büyük günah olur. Bu cihâdı yapmak, cihâdın birinci ve ikinci kısımlarını yapanlara duâ etmekle olur. Leşker-i gazâ, leşker-i duânın yardımına muhtaçtır. İhlâs ile yapılan duâ muhakkak kabûl olur.

Hikmetler
Mehmet Oruç
Mehmet Oruç abi, ciddi bir hastalık sebebiyle Çapa Tıp Fakültesi hastanesinde yatmaktadır. Okuyucularımızın dualarını istirham ediyoruz.
Allahü teâlâ hayırlı âcil şifalar ihsan eylesin! Âmin.
 

_Berceste_

bir tutam delilik...
Katılım
21 Eyl 2010
Mesajlar
6,798
Tepkime puanı
1,525
Puanları
0
Dua ibadettir ...ALLAH razi olsun

Sayin Mehmet Oruc´a da ALLAHtan acil sifalar diliyorum...
 
Üst