Heniyye: Şeyh Salah, Hapise Şerefiyle Girdi

cahid

Kıdemli Üye
Katılım
18 Ağu 2009
Mesajlar
6,084
Tepkime puanı
1,417
Puanları
113
Konum
Muamma...!
resim.php

Filistin Başbakanı İsmail Heniyye, Şeyh Raid Salah'ın ümmetin ve Mescid-i Aksa'nın şerefini savunduğu için hapse girdiğini söyledi.

Filistinli öğrencileri ilim ve iman üzerine yetiştirildiğini savunan Heniyye, Gazze İslam Üniversitesi mezunları için düzenlenen tören sırasında yaptığı konuşmasında “Öğrencilerimizin bu başarısı, halkımızın haklarını elde etmekteki mücadelesini desteklemektedir. Çünkü çok iyi biliyoruz ki toğrağın kurtarılması, insanın kurtarılmasından önce mümkün olmayacaktır. Bunu çok erken idrak ettik. Kudüs’ün ve toprakların kurtarılması sadece emaneti ve sorumluluğu üstlenecek Filistinli kişilerin yetiştirilmesiyle gerçekleşeceğini idrak ettik. Vatan ve akidemiz için ruhunu feda edecek kişilker yetiştirmekle mümkün olacağını idrak ettik. Filistin’i özgürleştirme yürüyüşü, iman ve ilim köprüsüyle süreceğini idrak ettik. Emellerimize, bu ikisiyle ulaşacağız” dedi.

Şeyh Raid Salah’ın “Şeyh Salah, bugün hapse giriyor. Çünkü bu Şeyh, ümmetin ve halkın şerefini taşımaktadır. Çünkü o Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın şerefini taşımaktadır. Çünkü Şeyh Salah, firavunun evinde ona düşman ve hüzün olması için yetişti. Şeyh Salah ve tüm esirlerimizi selamlıyoruz. Şeyh Salah ve diğer kahraman esirlerimiz, hapisten bir gün çıkacaklardır inşaallah” dedi.

Uluslar arası toplumdan, Filistin’in deniz suları üzerindeki İsrail’in korsanca girişimlerine son verilmesi için harekete geçmesini beklediklerini ifade eden Heniyye “Biz, solrumluluğumuzu dünyaya bırakıyor değiliz. Çünkü biz, işgalciye karşı nasıl mücadele edeceğini bilen bir halkız. Haklarımızı elde edinceye kadar işgalciye karşı direnişimiz, sabrımız, irademiz, imanımızla mücadele edeceğiz” dedi.

BM’in Filistin’e ait deniz yoluyla ilgili yaptığı açıklamaya değinen Heniyye “Biz, bu açıklamayı şaşkınlıkla karşılıyoruz. Sanki BM, ambargo kurumu. Uluslar arası kanunlara aykırı olan bu zalim ambargoya karşı BM de uluslarası kanunlara aykırı her türlü açıklama ve girişimden elini çekmelidir. Bu ambargo, deniz, kara ve hatta eğer gönüllüler için mümkün olursa hava yoluyla delinmelidir. Herkes bilsin ki Gazze, sadece temel gıda maddeleri beklentisi içerisinde değil. Biz, hiçkimseden bir şey dilenmiyoruz. Bizim onurumuz, bütün bunların üstündedir. Gazze, gıda maddeleri değil özgürlüğünü aramaktadır. Gazze, adalet istiyor, onur istiyor. Gazze, hava, kara ve deniz yolunun açılmasını, diğer Filistin topraklarıyla bağlantısının kurulmasını istiyor” dedi.

İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman’ın Gazze’yle ilgili planına dikkat çeken Heniyye “Biz, Gazze’siz bir Filistin devletini kabul etmiyoruz. Gazze, Filistin’in bir parçasıdır” dedi.

Heniyye, son dönemde gündeme gelen diyalog görüşmelerine ilişkin olarak da “Biz, herkesle diyaloga girebiliriz. Dünyada, İsrail dışında diyalog için veto uygulayacağımız hiçbir ülke yok. Çünkü işgalciyle müzakereler, oyundan ibarettir” diye konuştu.

İsrail'in Kudüs'ten sürgün etmeyi planladığı 4 milletvekilinin direnişini de desteklediğini açıklayan Heniyye "Sizler değil işgalcinin kendisi Kudüs'ten defolup gitsin" dedi.

isra haber
 
Üst