Havuç Tatlısı

cicek demeti

Sükut
Katılım
7 Ocak 2011
Mesajlar
11,683
Tepkime puanı
3,778
Puanları
0


Havuç Tatlısı

havutatls.jpg





Malzemeler:

* 1 kg havuç
* 2 su bardağı toz şeker
* 4 Yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
* 2 paket vanilya
* 1 limon kabuğu rendesi
* 1 limonun suyu
* Arasına dizmek için pötibör bisküvi


YAPILIŞI:

1. Havuçları soyun, iri doğrayın ve 4 su bardağı suyla haşlayın, haşlanan havuçları rondodan geçirip püre yapın.
2. Haşlama yapıtığınız suyu (eksilmişse su ile 4 bardağa tamamlayın) diğer gerekli Malzemeleri katarak muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin, havuç püresini de katıp 1-2 taşım kaynatıp occaktan alın.
3. Orta boy bir borcamı suyla ıslatın, bir kat bisküvi dizin ve üzerine muhallebi dökün. Bu şekilde istediğiniz kadar kat yapın. benn küçük kare borcam kullanarak 4 kat oluşturmayı tercih ettim.
4. Üzerini istediğiniz biçimde süsleyin (krem şanti, ceviz, fıstık v.b), dolapta dinlendirip servis edin.


0008.gif

alinti​
 
Üst