Habere giderken haber oldular!

Ezrak Yektâ'

NisyanDireniŞ
Katılım
21 Nis 2008
Mesajlar
629
Tepkime puanı
84
Puanları
0





Beşiktaş İskelesi'nden kalkan Kadıköy vapurunu kaçıracaklarını duyuran nükleer karşıtlarının "kelime oyunu", gazetecilere zorunlu Boğaz turu yaptırdı. Rusya ile yapılan nükleer enerji santrali anlaşmasına tepki gösteren nükleer karşıtları, basın kuruluşlarına günler öncesinden gönderdikleri duyuruda Beşiktaş İskelesi'nden 11.45'te kalkacak olan Kadıköy vapurunu kaçıracaklarını ilan etti. Bunun üzerine çok sayıda basın mensubu 11.30'dan itibaren Beşiktaş İskelesi'nde beklemeye başladı.
Eylemi haber alan çevik kuvvet polisleri de iskele ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı. İskeleye gelmeyen nükleer karşıtlarının vapurda olacaklarını düşünen gazeteciler, 11.45'te kalkan Kadıköy vapuruna bindi. Vapur Boğaz'da ilerlerken, bir süre sonra nükleer karşıtları Beşiktaş İskelesi'ne geldi. Üzerlerine "nükleer santrale hayır" yazılı tişörtler giyen eylemciler, basın mensuplarına açıklama yaptı. Bu sıra 11.45 vapuruyla Kadıköy'e doğru ilerleyen gazeteciler ise eylemin gerçekleşmeyeceğini anlayınca büyük şaşkınlık yaşadı. Vapur kaçırma eyleminin kelime oyunundan ibaret olduğunu anlayan gazeteciler zorunlu Boğaz turu yapmış oldu.
Beşiktaş İskelesi'nde açıklama yapan nükleer karşıtları ise "Rusya ile yapılan nükleer santral anlaşması mecliste onaylanmak üzere. Nükleer enerjinin iç yüzünü bilenler bu radyoaktif oldu-bittiye izin vermeyecektir" dedi.
Nükleer karşıtları, "Vapur kaçıracağınızı duyurdunuz, ancak böyle bir eylem gerçekleşmedi" diyen basın mensuplarına ise "Sizlerin ilgisini toplamak için 'vapur kaçıracağız' şeklinde bülten gönderdik" şeklinde karşılık verdi. Grup açıklamanın ardından olaysız şekilde dağıldı.


Habere giderken haber oldular!
 
Üst