Genç İstikbal Dergisi

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
395291.jpg




GENÇ İSTİKBAL DERGİSİ 150. SAYISINI YAYINLADI



Genç istikbal dergisi 150. sayısıyla okuyucularıyla buluşuyor. Dergi mimar Semih AKŞEKER le şehir-kent ve mimari üzerine yapmış olduğu söyleşiyi kapağına taşıyor. “Üzerimize Kurulan Krallık, Beton İmparatorluğu” manşetiyle çıkan dergi gençlerin ufkunu açacak birbirinden değerli çalışmalarla okuyucusunun karşısına çıkıyor.



Derginin Mimar Semih Akşeker ile kent ve şehir algısını ve bu kavramların nasıl oluştuğunu, kentsel dönüşüm projelerini, yaşanılabilir Müslüman bir şehrin nasıl mümkün olabileceği üzerine yapmış olduğu röportaj bizlere yeni kapıları aralamamızı sağlıyor. İnsanca yaşanılabilir bir şehrin kapitalist düşünce ile sadece maddi boyut düşünülerek kurulamayacağını, aksi halde bu durumun oluşturduğu olumsuzları üzerimizden uzun vadede atamayacağımızı dile getiriyor. Bunu yanı sıra Ubeyde Ensar Okutan kapitalist düzenin beton yığınına dönüştürdüğü şehirle insan algısını nasıl değiştirdiğini, modern mabetler AVM’lerin insanları çalış-tüket kısır döngüsü içerisine soktuğunu, tükettikçe varsın algısını oluşturduğunu ve bu çekim gücünden kurtulup hesaplaşmamız bilinçli davranmamız gerektiğini ifade ediyor.
Murat Berk sermayenin oluşturduğu acımasız kentlerde sahibi olmayan bir neslin oluşmaya başladığını, eski güzele olan hasretini çok ince bir üslup ile “Bu Şehir Girdap Gülüm” adlı yazısıyla ifade ediyor. Dergi dosya konusu dışında Çanakkale şehitlerini anıyor. Ekrem Şama Çanakkale’de kazanılan büyük zaferi ve şaire ‘bedrin arslanları ancak bu kadar şanlı idi’ dizesini yazdıran ruhun nasıl kazanıldığını Eğitim Subayı Mehmet Hilmi Bey’in hatıralarından bölümler sunarak bizlere aktarıyor.
Her ay yapmış olduğu çalışmalarıyla bizleri birbirinden farklı coğrafyalarla, kültürlerle tanıştıran Lütfullah Tarhan’la bu ay 541 yıl boyunca Osmanlı hâkimiyetinde kalmış, genç imparator Büyük İskender’in ülkesi Makedonya’dayız. Yazarımız bu değerli çalışmada bizlere Makedonya’nın Osmanlı ve İslam için ne kadar önemli olduğundan, hala Türkiye ve Makedon halkı arasında süregelen gönül bağından ve bu bağın misyonerlik çalışmalarıyla koparılmak istenmesinden, etnik, demografik, kültürel-tarihe kadar birçok bilgiyi başarılı bir şekilde aktarıyor. Ve her sayıda olduğu gibi bu sayıda da birçok değerli çalışmalarıyla Genç İstikbal Dergisi bu ay dopdolu…
İletişim: www.gencistikbal.com.tr
 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
400033.jpg




GENÇ İSTİKBAL DERGİSİ BU AY YİNE ÇOK KONUŞULACAK


Genç İstikbal Dergisi bu ay birbirinden değerli şahsiyetlerle yapmış olduğu röportaj ve çalışmalarla bu ay yine çok konuşulacak. Müjdecim, kurtarıcım, efendim- Peygamberim sloganıyla yola çıkan Genç İstikbal Dergisi dosya konusu olarak Hz. Peygamberin gençliğini ele alıyor. Bununla birlikte gençlerin Hz. Peygamberi nasıl anlaması gerektiği ve onun gösterdiği yolda nasıl bir genç olunabilir konusu üzerine değiniliyor.


Prof. Dr. İhsan Süreyya SIRMA “ O Zaten Yaşlanmadı” başlıklı röportajda Hz. Peygamberin gençliğindeki önemli olayları, Resulullah’ın risaletten öncede aynı ahlak üzere olduğunu ve bunu örneklerle aktarıyor. Müslüman bir genç olmanın ancak Resulullah’ı okumakla-tanımakla mümkün olduğunu anlatıyor. Yine Mustafa Soykök Peygamberimizin izinde nasıl kâmil bir genç olunmalıdır sorusuna cevap veriyor ve konunun ne kadar önemli olduğuna değiniyor.
Dergi dosya konusu haricinde dünyanın gelmiş-geçmiş en iyi mimarlarından Mimar Sinan’ı ele alıyor. Eşsiz dehasını, çalışmalarındaki başarıyı, bu başarılardaki sırrını ve İslami Mimariye katkılarını Prof. Dr. Suphi Saatçi ile yapılan röportaj ve Fatih Çağran’ ın yapmış olduğu çalışmayla en açık bir şekilde okurlarına sunuyor.
Ve Derginin kültür-sanat bölümünde İslami Sinemada ün yapmış ve bu yolda birçok eser vermiş yönetmen Mesut UÇAKAN var. Ünlü yönetmenle yapılan Sinema ve Gençlik üzerine yapılan röportajda İslami Sinemanın durumu üzerinde duruluyor. Günümüz sinemasının eksikliklerini, ticari pazara dönüşmesini ve Müslüman toplumların hassasiyetlerine sinema sektöründe değinilmemesi üzerine çok önemli noktalara değiniliyor. “Ahlakın olmadığı yerde ne ideal bir sinema olur ne de ideal bir toplum” diyen yönetmen sinema ile alakalı olan gençlerin toplumsal hassasiyetlerin farkında olmaları ve bunun sorumluluğuyla birlikte kameralarını ahlaksızlığa karşı birer mitralyöz gibi kullanmaları gerektiğini ifade ediyor.
Necip Katırağ “Avrupa’nın Faşist Yahudisi” adlı yazısında tarih boyunca yol açtıkları karışıklıklardan, dini ve sosyal sebeplerden dolayı sevilmeyen ve aşağılanan bir kitle olarak yaşayan Yahudileri sosyolojik açıdan inceliyor. Yahudilerin tarih boyunca sistem içerisinde nasıl var olmaya çalıştıklarını ve tarih boyunca dışlanmışlıklarını diğer milletlerden seçkin ırk ideolojisi doğrultusunda nasıl çıkardıklarını anlatıyor.
Rıdvan Salman, Ernst Alexander Rauter’ in kaleminden çıkan “Düzene Uygun Kafalar Nasıl Oluşturulur” kitabının tahlilini çok başarılı bir şekilde kaleme alıyor. Albert Einstein’ın “Eğitim, insanın okulda öğrendiği her şeyi unuttuğunda arta kalandır” sözünü destekler nitelikte olan bu kitabın tahlil yazısında yazar insanların kendilerine ait bir fikirlerinin olması gerektiği, başka düşünceleri akıl süzgecinden geçirmemiz gerektiğini ve bunun bu gibi gerçeklerin çarpıcılığını açık ve yalın biçimde anlatan kitaplar okuyarak gerçekleşebileceğini ifade ediyor.
Genç İstikbal Dergisi bu ay ki konu çalışmalarıyla diğer Dergilerden çok farklı. Kendi prensipleri doğrultusunda ödün vermeden yoluna devam Dergi her zamanki gibi göz kamaştırıyor.
İletişim: www.gencistikbal.com.tr
 
Üst