Gazze'de Her Yer Türkiye

cahid

Kıdemli Üye
Katılım
18 Ağu 2009
Mesajlar
6,094
Tepkime puanı
1,417
Puanları
113
Konum
Muamma...!
24420.jpg


Türkiye'nin Filistin davasına karşı duruşu, Filistinlilerin Türkiye hayranlığını derinleştiriyor.


Mayıs ayının son günlerinde İsrail'in Mavi Marmara gemisine düzenlediği saldırı neticesinde Türkiye'den 9 kişinin şehid olması ve onlarcasının da yaralanması, Türkiye'nin Filistinlilerin kalbindeki ve zihnindeki yerini daha da derinleştirdi.

Bu saldırıya kadar Türkiye'ye, İsrail'in stratejik müttefiği olarak bakılırken bu saldırıdan sonra, Filistinlilerin kanıyla Türkiyelilerin kanının birbirine karışmasındasında sonra Türkiye'ye karşı bakış değişti. Türkiye artık Osmanlı hilafet devletidir.

Gazze'ye gelenler, Filistinlilerin Türkiye ve Türkiye halkına olan sevgisinin derecesini yakından göreceklerdir. Öyle ki gelenler “Gazze, ne bir Arap ne de Filistin şehridir. Gazze, Türkiye'nin bir şehridir” diyeceklerdir.

Gazze'nin her bir köşesinde, yollarda ve caddelerde Türkiye bayrakları asılı. Evlerde ve iş yerlerinin camlarında başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bayrakları asılı. Gazze'ye ilk kez adım atanlar “Evet, ben Türkiye'nin bir şehri olan Gazze'deyim” diyecektir.

Türkiye'nin Gazze şehrindeki tablo bununla da sınırlı değil. Artık Gazze'deki işyerlerinin adları, Türkiye'den seçiliyor. Gazze sahilinde dolaşırken “İstanbul” adındaki bir çay bahçesine, “Türkiye” adındaki bir dinlenme tesisine, “Marmara” lokantasına, “Erdoğan Bebe Marketi”ne, rastlayabiliyorsunuz.

Türkiye ürünlerinin satıldığı Erdoğan Bebe Marketi'nin sahibi, Muhammed Gassan'a neden bu isim diye sorduğumuzda “Bu ismi vermemizin temel nedeni, Müslüman lider Erdoğan'a olan hayranlığımız ve takdirimizdir. Erdoğan isminin, Gazzeli çocuklarda ölümsüzleştirmeyi arzuluyorum. Gassan, Erdoğan Bebe Marketi'de satılan ürünlerin, tünellerden Gazze'ye sokulduğunu da sözlerini ekliyor.

Gazze'deki diğer dükkanlarda da Türkiye'ye ait oyuncak, elbise ve diğer tatlı çeşitlerine rastlayabiliyorsunuz. İthalatçı Samir Ebu Avf, neden Türkiye'nin ürünlerini Gazze'deki tüneller aracılığıyla Filistinlilere neden ulaştırdığını soruyoruz. Ebu Avf “Türkiye'nin ürünlerini Gazze'de daha kolay satabiliyoruz” diyor.

Gazze'ye sokulan ürünler arasında Türkiye'nin çimentosu ve demiri de yer alıyor. Mısır'ın ürünlerine oranla daha pahalı olmasına rağmen Türkiye ürünlerinin tercih edilmesinin sebebi de “kalite” kelimesinde gizli.

Gazze'de sadece Türkiye bayrakları ve Erdoğan fotoğrafları değil başta İHH olmak üzere Türkiye'deki diğer yardım kuruluşlarına ait bayrak ve diğer sembollere de sık sık rastlamak mümkün.

Gazze'de yeni doğan çocuklara da “Recek Tayyip Erdoğan” adı veriliyor. Salih Ebu Şemale, bu Filistinlilerden sadece birisi. Ebu Şemale, Türkiye'ye olan sevgisinden ve Erdoğan'ın Filistin davasına karşı duruşundan ötürü bu ismi verdiğini, bu ismin çevresinden hoşnu niyetle kabul gördüğünü söyledi. Ebu Şemale “Bu, kahraman Erdoğan'a karşı vefamızın sadece elimizden geleni. Aynı duruşun diğer Araplar tarafından da takınılmasını arzu ederdik” dedi.

Cadde ve işyerlerinden ayrılıyoruz ve televizyon karşısına geçiyoruz. Başbakan İsmail Heniyye'nin herhangi bir vesileyle yaptığı her konuşmasında Türkiye'ye dikkatleri çektiğine, Türkiye'yi ve başbakanını takdir eden ifadeler kullandığına şahit oluyoruz.

Başbakanın Türkiye'ye karşı vefasının bir neticesi olarak Gazze limanında “Özgürlük Şehitleri Anıtı”, Gazze şehrinde “Özgürlük Şehitleri Meydanı”, “Özgürlük Şehitleri Caddesi”nin açılışı yapılırken Özgürlük Şehitleri anısında futbol turnuvası düzenleniyor.




israhaber
 
Üst