Facebook ve Google Çıldırmış Olmalı

Meryem

Komplike
Katılım
6 Tem 2006
Mesajlar
15,309
Tepkime puanı
759
Puanları
0
Yaş
37
Konum
İstanbul
Sosyal medya servisleri savaşı resmen başladı başlamasına lakin ortalıkta dönen rakamlar çılgınlığa işaret ediyor. İki internet devi, Twitter için ortaya ne kadar para koydu?

Slikon Vadisi'ne bir darphane inşa edilirse iyi olur çünkü internetin para babaları Google ve Facebook'un namlusunun ucunda yeni bir hedef var: Twitter. Twitter Inc.'i satın almak için sıkı bir rekabete giren ikili, sosyal medya servisi uğruna 8 ile 10 milyar dolar arasında para dökmeye hazır.

11297426013.jpg

Solda, teklifi kabul ederse ihya olması beklenen Twitter Kurucusu Biz Stone


100 Milyon Dolara 10 Milyar Dolar

Bu, ekonomisyenlere göre akıllara durgunluk verecek bir rakam, zira Twitter'ın 2010 yılı kârı 100 ile 110 milyon dolar arasında. Bessemer Venture'un ünlü ekonomi danışmanı Ethan Kurzweil, "Kesinlikle bu rakama değmeyeceğini ancak Twitter veri tabanında bulunan üye bilgilerinin, güçlü bir reklam kaynağı olabileceğini" vurguluyor. Gerek Twitter, gerek Facebook, gerek ise Google yetkilileri, pazarlıklar hakkında yorum yapmaktan kaçındı.


İnternet Çılgınlıkları

İnternette dökülen delice para furyası geçtiğimiz sene sonunda, Groupon ile başlamıştı. Pazarlama sitesini satın almak isteyen Google, yıllık yüz milyon dolar gelir elde eden siteyi 6 milyar dolar gibi bir ücret karşılığında satın almaya çalışmıştı.

Kısa süre önce de AOL Inc., Huffington Post'u, değerinin 10 katı karşılığında, yani 350 milyon dolara satın aldığını borsaya bildirdi. Bu tür devasa ödemeler altına giren firmalar, reklam güçlerini artırabilme hedefi güdüyor. Lakin ödenen paraların, amorti edilebilmesi, en azından kısa dönemde zor görünüyor.


Kaynak
 
Üst