Ergenekon davası ile ülkemiz boğazlanmıştır

redyellow

Kıdemli Üye
Katılım
20 Nis 2010
Mesajlar
2,262
Tepkime puanı
875
Puanları
113
Konum
ankara
Web sitesi
redyellow.besaba.com
ergenekon_davasi_ile_ulkemiz_bogazlanmistir_h43743_6539f.png


Ergenekon davası ile ülkemiz boğazlanmıştır

Sözde Ergenekon davasından yargılanan Hurşit Tolon'un isyanı mahkemeye damgasını vurdu.


Yeniçağ gazetesinde yer alan habere göre dönemin Genelkurmay Başkanı’nın terör örgütü lideri olarak suçlandığı 274 sanıklı Ümraniye Davası’nın temyiz duruşmaları Yargıtay 16. Ceza Dairesi Heyeti Başkanı Eyüp Yeşil’in “Yargı camiası ve ülkemiz için hayırlı olsun” sözleriyle başladı.

Davanın usulden değil esastan bozulmasını isteyen İşçi Partisi lideri Doğu Perinçek’in ardından E. Orgeneral Hurşit Tolon savunma yaptı. Vatanseverler terörist darbeci gibi gösterildi Tolon, “Bu davada vatanseverler terörist, darbeci gibi gösterilmek suretiyle TSK hedef alınmıştır. Bizler boğazlanmaya çalışılırken aslen ülkemiz boğazlanmıştır. Gasp edilen hürriyetimin iadesi için mahkemenin kararlarının bozulmasını ve düzmece suç delillerini üreten ve kullananların ivedilikle tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulmasını talep ediyorum” dedi.

Tolon: Bu dava ile aslen ülkemiz boğazlanmıştır! Cumhuriyet tarihinin en büyük dosyasına sahip 274 sanıklı Ümraniye Davası’nın temyiz duruşması başladı. Ümraniye Davası’nın temyiz duruşması Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nde dün başladı. Dönemin Genelkurmay Başkanı’nın terör örgütü lideri olarak suçlandığı 274 sanıklı davada duruşmaya, İlker Başbuğ, Hikmet Çiçek, Yalçın Küçük, Dursun Çiçek, Sinan Aygün, Doğu Perinçek, Mustafa Balbay, Levent Ersöz, Nusret Senem’in aralarında bulunduğu bazı sanıklar, sanık yakınları, avukatlar katıldı. Kalabalık nedeniyle Yargıtay Konferans Salonu’nda yapılan duruşmada önce sanıklar, avukatlar ve ardından sanık yakınları salona alındı.

Bunun ardından Mahkeme Başkanı Eyüp Yeşil, savunmanın kayıt altına alınacağını belirterek, yoklamaya geçti. Daha sonra Başkan Yeşil, sanık ve müdafi yoklaması yapılmasının ardından duruşmanın icrasıyla ilgili bilgi verdi. 22 değişik dosyanın birleştirildiği bu davanın, Cumhuriyet tarihinin en büyük dosyalarından olduğunu vurgulayan Yeşil, dosyanın, uzun bir yargılama sürecinin ardından temyiz için Yargıtay’a geldiğini belirtti. Dosyada toplam 275 sanık hakkında hüküm kurulduğunu, bu sanıklardan 66 sanık hakkında duruşmalı inceleme talebi bulunduğunu ifade eden Yeşil, bunlardan 4 sanığın vefat ettiğini hatırlattı. Oldukça sıkıntılı süreç Diğer 62 sanıkla ilgili duruşmalı inceleme kararı verdiklerini bildiren Yeşil, “Duruşma sürecinde, son celse DVD’sini izlediğimizde oldukça sıkıntılı sürecin geçtiği, bir kısım dilekçelerin sanık müdafilerin ‘temyiz ettik, duruşma istedik’ demelerine rağmen dosya içinde olmadığı görüldü. Ancak hak kaybı olmaması açısından beyanları esas alarak, personelin de ihmalinden kaynaklanmış olabilir, bu talepte bulunanlara duruşmalı inceleme kararı verdik” dedi. Yeşil, “Adil yargılama ilkelerini gözeterek, mümkün olduğu kadar savunma hakkınıza sonsuz saygı göstererek, istediğiniz oranda savunma için imkan sağlayacağız.

Ancak sizden istirhamımız duruşmanın hızlı yürümesi, erken sonuçlanması açısından mümkün olduğunca tekrardan kaçınmanız” diye konuştu. TSK hedef alındı Adil yargılanma ve silahların eşitliği ilkesi gereği savunmaların kesilmeyeceğini belirten Yeşil, isteyenlerin kürsüde, isteyenlerin ön sırada oturarak savunma yapabileceklerini de söyledi. Başkan Yeşil, “Şimdiden yargı camiası ve ülkemiz için hayırlı olsun” dedi. Duruşmada söz alan Hurşit Tolon, “Bu davada ömrünü ülkesine adamış vatanseverler terörist, darbeci gibi gösterilmek suretiyle TSK hedef alınmıştır” dedi. Tolon şunları söyledi: “Görülen odur ki, sanal bir terör örgütü yaratılarak TSK’nın yargılanması amaçlanmıştır. Bizler boğazlanmaya çalışılırken aslen ülkemiz boğazlanmıştır.

Bu dosya esasen Türkiye Cumhuriyeti’nin bekasıyla ilgili bir dosyadır. Anlaşılan ülkenin bölünmesine ve emperyalistlerce yağmalanmasına karşı ve anayasaya bağlı, hele de Atatürk’ü seviyorsanız siz tescilli Ergenekoncu, yeriniz de Silivri demektir” şeklinde konuştu. Hukuk her gün çiğnendi Yargıtay 16. Ceza Dairesi heyeti, Başkan Eyüp Yeşil, üyeler, Muhsin Şentürk, Nevzat Özsoy, Hamdi Karahan ve Feyza Sarısoy’dan oluşuyor. Sanık ve müdafi yoklamasının ardından raportör üyenin hazırladığı rapor ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının tebliğnamesi okundu. Yargıtay 16. Dairesi Başkanı Eyüp Yeşil, tebliğnamede Ceza Muhakemesi Kanunu’ndaki usule aykırılıklar nedeniyle hükmün bozulmasının talep edildiğini belirterek, bu aşamadan sonra savunmalara geçileceğini söyledi. Bu arada. sanıklar Durmuş Ali Özoğlu ve İbrahim Özcan’ın avukatı Ali Rıza Dizdar söz istedi. Dizdar, müvekkillerinin vekaletlerini sonradan aldığını belirterek, bu aşamada duruşmalı temyiz talebinde bulundu. Başkan Yeşil, “yerel mahkeme sürecinin normal yürümediğini” belirterek, Ceza Muhakemesi Kanunu’na göre sanık müdafiliği kabul ettiği sürece ve müdafi de avukat olduğu sürece vekaletname aramadıklarını söyledi. Heyet, Ali Rıza Dizdar’ın duruşmalı temyiz talebini kabul etti.

Duruşmada daha sonra alfabetik sıralamaya göre savunmalara geçildi. Yurtdışına gideceği için mazeret bildiren sanık Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’e savunma için ilk söz verildi. Perinçek, iddianamede kendilerine isnat edilen suçlarla ilgili somut delil bulunmadığını, tüm delillerin imal edildiğini belirterek, davanın usulden değil, esastan görüşülmesini istedi.

Perinçek, şöyle devam etti: “Okyanus ötesindeki küresel güç, Türkiye’yi bölme, Cumhuriyetimizi yıkma, vatanımızı parçalama, milletimizi bölme ve Cumhuriyete karşı büyük suçu işlemek için iki kuvveti hedef almıştır.

Genelkurmay başkanından astsubayına kadar Türk Silahlı Kuvvetleri komutanları, ikincisi İşçi Partisi liderleri. Mehmetçik şu anda sizden adil bir karar beklemektedir. Polisimiz, Mehmetçiğimiz, Türk milleti sizden böyle bir karar beklemektedir.” Adil yargılama bekliyoruz Doğu Perinçek, “Bu davada hukuk her gün çiğnenmiştir. O nedenle doğrudan esasa girilmesini, esas hakkında bir bozma kararı verilmesini talep ediyoruz” dedi

Sanık Mustafa Balbay da Ümraniye Davası’nın 23 ayrı davanın birleştirilmesiyle oluşturulduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi: “Dinamit lokumu ile Afyon lokumu ikisi de lokumdur, ikisi de lokum olarak değerlendirilip aynı pakete konulabilir. Bu mantıkla açılan bir davaydı. Bugün mahkeme heyeti adil bir yargılama yapacağını söyledi. Biz de onu bekliyoruz” dedi. Adil Serdar Saçan’ın avukatı Celal Ülgen, de “Türkiye Cumhuriyeti’nde örneği görülmemiş bir hukuksuzluk yaşanmıştır” diye konuştu.


Kaynak //http://www.gazete2023.com/gundem/ergenekon-davasi-ile-ulkemiz-bogazlanmistir-h43743.html

 
Üst