CHP'nin başvuru dilekçesi YARSAV'dan

Meryem

Komplike
Katılım
6 Tem 2006
Mesajlar
15,309
Tepkime puanı
759
Puanları
0
Yaş
37
Konum
İstanbul
CHP'nin anayasa değişikliği teklifinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması için Anayasa Mahkemesi'ne başvurduğu dilekçeyi Yarsav yönetim kurulu üyesi hazırladı.

111 imzalı başvurunun Anayasa Mahkemesi'nin eski raportörü ve YARSAV Yönetim Kurulu Üyesi Ali Rıza Aydın tarafından hazırlandığı ortaya çıktı. Başvuruda, reform paketinin Anayasa'nın 'değiştirilmesi teklif dahi edilemez' 2. maddesine aykırı olduğu ileri sürüldü.

Anayasa değişikliğinin tümüyle milletvekili iradesine dayalı bir öneri niteliğini taşımadığı savunulan başvuruda, Başbakan'ın başkanlığında bir 'tasarı' gibi hazırlandığı; daha sonra hazırlanan metne sadece AK Parti TBMM Grubu'ndaki milletvekillerinin imzalarının alınması yoluyla bir teklif görünümü kazandırılarak, Anayasa'ya uygunluğun sağlanmaya çalışıldığı iddia edildi. CHP öncülüğünde yapılan başvurunun hazırlık aşamasında konunun uzmanı bir isimden yararlanıldığı ortaya çıktı. Dün Milliyet Gazetesi'ndeki 'İşte başvurunun hazırlandığı CHP'nin kozmik odası' başlıklı haberin fotoğrafında, CHP'li yöneticilerle birlikte Anayasa Mahkemesi'nin eski raportörü ve YARSAV Yönetim Kurulu Üyesi Ali Rıza Aydın da görülüyor. Aydın'ın başvuru dosyasını bizzat hazırlaması dikkat çekiyor. Uzun süre Anayasa Mahkemesi raportörlüğü yapan Ali Rıza Aydın, bir süre önce bu görevinden ayrılmış ve YARSAV'ın son genel kurulunda yönetim kurulu üyesi seçilmişti. Aydın, bir süre önce kaleme aldığı bir yazıda anayasa değişikliğinin 'Anayasaya aykırı' olduğu görüşünü ayrıntılı şekilde anlatmıştı.


Kaynak
 
Üst