Cahİlİye Toplumu

Katılım
12 Eyl 2006
Mesajlar
30
Tepkime puanı
0
Puanları
0
CAHİLİYE TOPLUMU

Çevremize baktığımızda herkesin kendine göre bir din anlayışı olduğunu görürüz. Yani toplumun çoğunluk kesiminde böyle bir düşünce hâkimdir. Tülbent bağlamaktan giyim kuşama, takı takmaya, namaz kılmaya ve diğer ibadetlere varıncaya kadar... Kuran’ın dışında bir ibadet şeklini benimsemiş olan insanlar çoğunlukta. Bu çoğunluk yüzünden Kuran’ın emrettiği gibi bir ibadet anlayışını benimseyip uygulayan insanlar cahiliye toplumu tarafından yadırganıyor, abartılı, aşırılık ve hatta yanlış ibadet anlayışı olarak görülüyor.


Mesela Cahiliye toplumuna göre; Dinde aşırılık diye bir kavram vardır. Onlara göre Kuranı yaşayan insanlar dinde aşırıya gitmiştir ve bu duruma kötü bir şeymiş gibi bakarlar. Çünkü işlerine gelmez Kuranı yaşamak, onlara çok zormuş gibi gelir çünkü dünyalık şeyleri ahiret hayatına sonsuz hayata tercih etmişlerdir.


Bu düşüncede olan insanlar AYNI zamanda namaz kılan, oruç tutan, zekâtını veren ve hatta hacc’a gitmiş insanlar olarak karşımıza çıkıyor. Hem namaz kılıp diğer yandan da dedikodu yapan, haram mala elini süren insanlar çoğunlukta. Bu durum bizi şaşırtmasın kardeşlerim çünkü AHİR zamandayız ve ahir zamanla ilgili Kuran şöyle bir örnek veriyor; Camiye gidip namaz kılan çok olacak fakat aralarından tek bir mümin bile çıkmayacak;


Size yaşadığım bir olayı anlatayım. Çarşıda pardösülü bir bayan ve kız çocuğu yürüyorlardı. Kız çocuğu 8 yaş civarında kapalı bir kızdı. Bunu gören cahiliye toplumu insanının yorumuna kulak misafiri oldum şu şekilde gaflet verici bir yorumda bulundular "Yazık olmuş kız çocuğuna bu yaşta da kapatılır mı? Hayatını karartmış ailesi" şeklindeydi yorumları. Aslında bu tür ve buna benzer örnekler çok toplumumuzda.


Son olarak şunu demek istiyorum Kuran şöyle diyor; Allahın dinine yardım edin ki Allah da size yardım etsin; O halde kardeşlerim biz bu yolda cihat ve hizmet etmeye devam edelim. Bu zincir kıyamete kadar sürsün inşallah.


Bu yolda birçok zorlukla karşılaşacağız bu durum bizi yıldırmasın kardeşlerim. Çünkü kuran şöyle diyor bu durumla ilgili; Zannetmeyin ki siz sizden öncekilerin yaşadıklarını ve çektiklerini çekmeden cennete giresiniz;


Yüreğiniz nurla dolsun, günlerimiz mübarek olsun, Allah yâr ve yardımcımız olsun inşallah.Selam ve Dua ile Rabbime emanet olun kardeşlerim.

SEMERKAND 52
 

meftun

Paylaşımcı
Katılım
7 Haz 2006
Mesajlar
246
Tepkime puanı
4
Puanları
0
Toplumumuzda ne yazık ki, kuran ve sünnet kaynaklı inancın yerini, gelenek ve göreneklerdeki toplumun bakışaçısına göre şekillenen inançlar almıştır. Son zamanlarda gençliğe baktığımızda bu durumun biraz daha iyiye gittiğini gözlemliyorum.Bizim gerçekten öğrenen, bilen, yaşayan ve yaşatan insanlara ihtiyacımız var.

Allahu teala buyuruyor ki: "Asra yemin olsun ki, insan hüsrandadır. Ancak iman edip salih amel işleyenlerle birbirlerine hakkı ve sabrı tavsiye edenler hariç." (Asr suresi)

Rabbim bu dört özelliği taşıyıp, kurtuluşa erenlerden eylesin.. Amin.
 
Üst