Bu sözler CHP`li Akaydın`a ait!

Dergaz

Profesör
Katılım
31 Ara 2007
Mesajlar
1,685
Tepkime puanı
28
Puanları
0
Yaş
38
Konum
Ne fark eder ki
İsrail basınına konuşan CHP`li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, “İsrail bizim dostumuz. Aramızı bozan Erdoğan`ı kınıyorum” dedi

Yedioth Ahronoth gazetesine açıklama yapan CHP`li Antalya Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, “İsrail bizim dostumuz. Aramızı bozan Erdoğan`ı kınıyorum” dedi. “Belediye Başkanı`ndan İsrail`e mesaj: Erdoğan`ı kınıyorum” başlığıyla yayınlanan haberde Akaydın, bir avuç İsrailli turistin Antalya`nın en önemli gelir kaynağı olduğunu iddia etti.

Türkiye`nin başta Gazze olmak üzere Filistin`in tamamında uygulanan İsrail zulmüne karşı takındığı tavır dünya kamuoyu tarafından takdirle karşılanırken içimizdeki İsrail hayranlarının hiç de öyle düşünmediği ortaya çıktı. CHP`li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın`ın İsrail basınına adeta Siyonist ağzı ile demeçler verdiği ve Türkiye`nin takındığı tavrı eleştirdiği belirlendi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın Gazze`deki drama seyirci kalınmayacağını vurgulaması ve Mavi Marmara gemisine yapılan alçak saldırıda 9 Türk`ün şehit edilmesi sonrası iyice bozulan İsrail Türkiye ilişkileri ile ilgili İsrailli muhafazakarların çıkardığı Yedioth Ahronoth gazetesine açıklama yapan CHP`li Antalya Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, “İsrail bizim dostumuz. Aramızı bozan Erdoğan`ı kınıyorum” dedi. “Belediye Başkanı`ndan İsrail`e mesaj: Erdoğan`ı kınıyorum” başlığıyla yayınlanan haberde Akaydın, bir avuç İsrailli turistin Antalya`nın en önemli gelir kaynağı olduğunu iddia etti. “İsrailli turistlerden vazgeçmiyorum” şeklinde konuşup Erdoğan`ın siyasetine karşı olduğunu, ve Türk insanının İsraillileri güler yüzle karşılayacağını taahhüt eden CHP`li Akaydın “Antalya`nın ticareti turizme bağlıdır, özellikle de İsraillilere. Ancak İstanbul ve Ankara`da da İsraillilerin dönüşlerinin beklendiğine inanıyorum” dedi.

ŞEHİTLERLE İLGİLİ TEK KELİME YOK, DERDİ TURİSTLER

Akaydın, “Benim daha okul yıllarından ve gençliğimden bu yana birçok Yahudi arkadaşım olmuştur. Yüzbinlercesini ağırlamaktan onur duydum. Ne yazık ki bu rakamlar 2008`de düşmeye başladı. 2009 yazı daha da düşüktü. En büyük düşüş de bu yıl oldu. Türklerin İsraillileri iyi karşılamayacağı düşüncesi çok yanlıştır. Çünkü Antalya`nın ekonomisi turizme ve özellikle İsraillilere bağlıdır. Geleneklerimizi araştırırsanız, birçok müşterek değere rastlarsınız” diye konuştu.

“BEN ERDOĞAN`IN TAVRINI KINIYORUM”

“CHP adayı olarak katıldığı son yerel seçimlerde Erdoğan`ın adayından daha fazla oy alarak seçilen Belediye Başkanı makam odasına Atatürk`ün büyük bir resmini asmış” denilen İsrailli gazetenin haberinde Akaydın`ın “Ben Erdoğan`ın siyasetini kınıyorum. İnanıyorum ki İstanbul ve Ankara halkı da İsrailli turistlere aynı duyguları besliyor. İsraillilerin parası bizim için iki milletin dostluğundan daha önemli değildir. İki ülkenin ilişkilerinden şahsen çok endişeliyim. Ortadoğu`nun en güçlü ekonomilerine sahip iki ülkeyiz. İlişkilerimizin iyi olması tüm bölge için bir denge unsurudur” sözlerine de yer verildi.

Vakit / ozgundurus
 

dostluk

Kıdemli Üye
Katılım
18 Haz 2007
Mesajlar
5,663
Tepkime puanı
304
Puanları
0
Yaş
50
Konum
istanbul
Ordu'da halka seslenen Başbakan Erdoğan, İsrail'in Gazze'ye kara harekatı başlattığı gece, CHP'nin Meclis'e sunduğu teklifte "İsrail'in savunmak hakkı var" ifadesinin yer aldığını söyledi.

Erdoğan'ın o açıklamaları;

"BÖYLE BİR TEKLİF NE DEMEK?"

"Biz vicdanlara seslendikçe bunlar ciddi şekilde rahatsız oluyor. Bakın önceki gece, İsrail kara harekatını başlatınca TBMM'de 4 parti ortak bir bildiri yayınlandı. Son derece güzel bir gelişme. Takdirle karşıladık. Ama parti yönetimlerine baktığınızda Meclis'teki o cesareti göremiyorsunuz. Hatta CHP'nin getirdiği teklif çok manidar: "İsrail'in savunmak hakkı var" Teklifi böyle yapıyor.

Ne demek ya? Ne demek? Madur durumda olan Gazze. Mazlum durumda olan Gazze. Ama böyle bir metin teklif ediyorlar. Kabul edilmedi tabi o ayrı mesele. Dikkat edin ne yapıyorlar. Yarım ağızla Gazze'ye destek veriyormuş gibi yapıyorlar. Sonra bize veryansın ediyorlar."
chp-israil-savunma-hakki.jpg
 
Üst