Bu da Ülkücülerin 12 Eylül Filmi!

efruz

Kıdemli Üye
Katılım
14 Ağu 2009
Mesajlar
5,170
Tepkime puanı
735
Puanları
0
Konum
İstanbuL
1970- 80 dönemi yeni bir sinema filmine konu oluyor. Yetmişli yıllardaki siyasi ve sosyal olaylardan yola çıkarak senaryosu yazılan filmde devrimcilerle ülkücülerin mücadelesi anlatılıyor. Filmde bu güne kadar yapılan filmlerin aksine ana konu ülkücüler. Ülkücülerin dönemdeki hayat bakışları, çabaları, mücadeleleri ve yaşama kavgaları konu ediliyor.

FİLMİN ÇEKİMLERİ DEVAM EDİYOR

Mersin, Erdemli, Tarsus ve Çamlıyayla'da sürdürülecek çekimlerle filmin ekim ayı sonunda tamamlanmasının planlandığı belirtildi.
120 dakika süreli olacak film konusunda bilgi veren yapımcılar, yakın tarihin ters yüz edilmiş gerçeklerini gençliğin dikkatine sunmak istediklerini ifade etmektedir. Filmin senaryosunu yazan Zeynel Korkmaz, "bu filmin ilginç bir öyküsü olduğunu ifade ederek, 1980 darbesinden önce Almanya'da çalışan bir yakınının yardımı ile filmi çekmeye çalıştığını ancak 12 darbesinde tüm kitaplarıyla birlikte filmin çekilen kısmının da jandarma tarafından götürüldüğünü anlattı. Bununla ilgili olarak film oyuncuları ile birlikte 10 gün de gözaltında kaldığını anlatan Zeynel Korkmaz, kitaplarına ve filme bir daha ulaşamadığını söyledi. Korkmaz, "bugüne kadar çekilen dönemle ilgili film ve dizilerde gerçekte var olmayan bir ülkücü ve devrimci tiplemesi yapıldığını belirterek, bahsettiğim filmler o günlerde yapılan mücadelenin devamı niteliğindedir. Ancak biz bu alanda yeni bir tartışma başlatmak niyetiyle yola çıkmadık. Sadece gençliğin yakın tarihle ilgili gerçekleri bilme hakkını teslim etmek istedik" dedi.

BOZKURTLAR DELİ SEVDA FİLMİ NİÇİN ÇEKİLECEK?

Filmin Senarist\Yönetmeni Zeynel Korkmaz filmi çekiş amacını şu şekilde açıklıyor:

"Yakın tarihin gerçeklerini öğrenmek yeni neslin en önemli hakkıdır. Ters yüz edilen gerçekler anlatmak da o günleri yaşayan bizlerin görevi...

OLAYLARA TEK TARAFLI BAKILMAYACAK

Deli Sevda, yetmişli yılların yaşanan tüm acılarını; işkenceleri, kavgaları, ideolojik mücadeleleri, pişmanlıkları, hayal kırıklıklarını, hüzünlerini ve sevinçlerini sinema diliyle anlatmaya çalışacaktır. Deli Sevda daha önce ki benzerleri gibi olaylara tek taraflı bakmayacaktır.

Daha önce yapılan dizi ve filmlerde izlenen ülkücü tiplerine gerçek hayatta rastlamak pek mümkün değildir. 12 Eylül sürecinde, ülkücülerinden verdiği mücadeleden pişmanlık duyan olmamıştır. Ülkücüler arasında böyle bir tartışma yaşanmamıştır.

 
Üst