Benden Sizlere Pasta tarifi:)

_Berceste_

bir tutam delilik...
Katılım
21 Eyl 2010
Mesajlar
6,798
Tepkime puanı
1,525
Puanları
0
Cilekli ve Findikli Pasta

pasta_2.jpg


Malzemeler:
1 adet iki katli pandispanya
1 paket cilekli rulo kek
1 poset creme ole
1 poset krem santi
500ml süt
100gr cilekli yogurt
kirilmis findik
9 adet king top cikolata

Creme ole, krem santi ve sütü cirpin. Yogurdu ekleyip cirpmaya devam edin. Karisimi buzdolabina kaldirip bir süre sogutun. Rulo keki dilimleyip bir kek kalibinin etrafina dizin. Hazir kekin bir katini kek kalibina yerlestirin. Kremanin yarisini kekin üzerine yapip üstüne findik kiriklari serpin.

pasta2_1.jpg

İkinci kati üzerine kapatip kalan kremayi yayin. Tekrar findik kiriklarindan serpin, cikolatalari pastanin üzerine dizin. Servis zamanina kadar buzdolabinda bekletin.

Servis yapacaginiz zaman önce bicakla pastanin kenarlarini gevsetin ardindan pastayi kaliptan cikartip tabaga alin. (kaliptan cikartmayi kolaylastirmak icin kek kalibinin tabanina önce kagit serebilirsiniz...)

tadini anlatsam anlatamam...deneyin :)
 

_Berceste_

bir tutam delilik...
Katılım
21 Eyl 2010
Mesajlar
6,798
Tepkime puanı
1,525
Puanları
0
19042011042.jpg


Elmali ay kurabiye

Malzemeler:
150 gr margarin
1 yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı şeker
un
iç malzemesi için: 3 elma, 2 yemek kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığı tarçın, 1 çay bardağı kırık ceviz..

Margarin, yumurta, yoğurt ve şekeri biraz unla karıştırarak yoğurun. Malzemeler iyice karışınca azar azar un ekleyerek kulak memesi kıvamında ele yapışmayan bir hamur elde edin. Cevizden az daha minik toplar yaparak tepsiye dizip üzerini bir bezle örterek buzdolabında yarım saat kadar beklettin (hamur kendini toparlaması için)
Bu arada iç malzemesi için elmaların kabuklarını soyup rendeleyip elinizle suyunu sıkın. Tavada elmaları 5-10 dakika yumuşayana kadar kavurun. 2 kaşık şeker,tarçın ve cevizi ekleyip bir köşede soğumaya bırakın.
23032011021.jpg
23032011023.jpg
23032011024.jpg


Buzdolabından çıkarıp hamur parçalarını yukarıda görüldüğü gibi ince ince yuvarlak açınız, üst tarafa gelcek kısımlara çizgiler atın, alt kısmada iç malzemeden koyup yuvarlayın ve ay şeklinde bükün. 170 derece önceden ısınmış fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirip soğumaya bırakın ve servis etmeden önce pudra şekeri serpin. (Pudra şekeri için soğumasını bekleyiniz:) afiyet olsunnn...
 

Zinnur£yn

 s î
Katılım
2 Kas 2009
Mesajlar
920
Tepkime puanı
386
Puanları
0
Bienenstich ve yukardaki kurabiyeleri bende çok seviyorum..

Ama Bienenstich pastasını ilk defa dört köşeli gördüm, ben yuvarlak yapıyorum..

Kurabiyeleride farklı sarıyorum aslında ama bu görüntü daha hoş muş..:)

Ellerine derman _Berceste_:gul
 

_Berceste_

bir tutam delilik...
Katılım
21 Eyl 2010
Mesajlar
6,798
Tepkime puanı
1,525
Puanları
0
Bienenstich ve yukardaki kurabiyeleri bende çok seviyorum..

Ama Bienenstich pastasını ilk defa dört köşeli gördüm, ben yuvarlak yapıyorum..

Kurabiyeleride farklı sarıyorum aslında ama bu görüntü daha hoş muş..:)

Ellerine derman _Berceste_:gul

tesekkür ederim :)
 
Üst