Bahtiyar AYDIN'ı ölümün kucağına İlker BAŞBUĞ gönderdi

|SEÇKiN|

Profesör
Katılım
25 May 2010
Mesajlar
812
Tepkime puanı
133
Puanları
0
Konum
İstanbuL


Resim_1279969163.jpg

Başbuğ'un emri paşayı ölüme götürdü


Tuğgeneral Bahtiyar Aydın 1993 yılında Lice'de karakol kapısında bir keskin nişancı tarafından öldürüldü. Aydın Paşa'ya Lice'ye gitme emri verense şimdiki Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ...
Türkiye, 1993’te örtülü bir darbe sürecinden geçiyordu. Suikastlar, katliamlar, şüpheli ölümlerle dolu bir yıldı yaşanan. Önemli konuların başında gelen Güneydoğu ise dumanlar içindeydi.


AYDIN PAŞA, BAŞBUĞ'UN EMRİNE İTAAT ETTİ

22 Ekim de 1993’ün mutat günlerinden biriydi. Diyarbakır’ın Lice ilçesinden yine dumanlar yükseliyordu. Dönemin Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Hasan Kundakçı ve yardımcısı Tümgeneral İlker Başbuğ’un içinde bulunduğu helikopter Lice’nin üstünden geçerken dumanlara karışıyordu. O yıl tümgeneralliğe yükselmiş Başbuğ, daha o sabah uğurlamıştı Bahtiyar Paşa’yı. “Lice’de çatışma var” demişti. Aslında, tuğgeneral rütbesindeki Jandarma komutanının bir karakol baskınına bizzat iştirak etmesi alışılan bir durum değildi. Ama askerde itaat esastı.





ALNINDAN VURULDU

Diyarbakır Bölge Jandarma Komutanı Tuğgeneral Bahtiyar Aydın, bugünlerde emekliliğe hazırlanan İlker Başbuğ’dan 22 Ekim 1993’te aldığı emirle Lice’ye gitti. Gider gitmez de karakol kapısında bir keskin nişancının Kanas marka silahla attığı tek kurşunla alnından vuruldu. Güneydoğu sorununun askeri yöntemlerle çözülemeyeceğini, halkın kazanılması gerektiğini savunan ve bu amaç için mücadele eden Bahtiyar Paşa öldürüldü. Paşanın öldürülmesinin ardından namlular ilçe merkezine çevrildi. Bilanço ağırdı. Onlarca ölü ve yaralı; yüzlerce harabe ev ve işyeri…



BAHTİYAR AYDIN PAŞA İNFAZ EDİLDİ...
Yapılan resmi açıklamalara göre Bahtiyar Paşa’nın ölümü de, Lice baskını da PKK işiydi. Ancak örgüt her iki olayı da üstlenmedi. Peki, Bahtiyar Paşa’yı kim öldürmüştü? İddialara göre Paşa, sahte bir çatışma haberi ile Lice’ye çekilmiş ve burada karakol kapısında infaz edilmişti. Şüpheler başından beri paşanın ailesini de huzursuz ediyordu. Bahtiyar Paşa’nın eşi Şahin Aydın bu konuyu bizzat Başbuğ ile konuştuğunu söylüyor. “Bizzat kendim uğurladım Lice’ye. TSK’yı yıpratmak için bu iddialar ortaya atılıyor.” diyormuş Başbuğ. Bahtiyar Paşa’nın sahte bir çatışma haberi ile Lice’ye çekilip infaz edildiği bilgisini veren kişi de eski bir TSK mensubu. Emekli Jandarma İstihbarat Astsubayı Hüseyin Oğuz’un verdiği bilgilere göre bir PKK itirafçısı olan suikastçıyı Kanas silahı ile birlikte bir albay Hakkari’den helikopterle Lice’ye getirmiş ve general öldürülmüştü. Silah ise daha sonra Diyarbakır Devlet Güvenlik Mahkemesi’nde kaybolmuştu. Hüseyin Oğuz, albayın ismini vermiyor ama adres olarak Yüksekova Çetesi’ni gösteriyor.

http://www.toplumsalhafiza.com/Haber/Guncel/24072010/Basbugun-emri-pasayi-olume-goturdu.php


 
Üst