Askerlik anısı

ilahiname

Üye
Katılım
19 Ara 2007
Mesajlar
97
Tepkime puanı
2
Puanları
0
Demin askerlikle ilgili anket bölümünde açılan konuya baktım da dostlarımız hiç te kolay olmayan yerlerde yapmışlar askerliklerini.. aklımageldi herkesunutamadığı bir askerlik anısını paylaşırsa hoş olur dedim.
bende Manisada merkezde piyade eğitim çavuşuydum...
doğudan çok acemi asker gelirdi öyle askerler gelirdi ki köyünden hiç çıkmamış, türkçe bile bilmiyor.işte aynen böyle temiz saf bir asker geldi. oda türkçe bilmiyordu. bizde çok sert bi uzman çavuş vardı bu çocuğu fena pataklamış bi gün istediği hareketleri yapamıyo diye çocuk ne yapsın anlamıyo ki uzmanın dediğini.hüngür hüngür bir kenerda ağalyan bu uşağa içim acıdı. bununla özel ilgilendim boş zamanlarımda kürtçe bilen bir arkadaşla onu komutlarda neler yapması gerktiğini öğrettim. zamanla bizim türkçe bilenlerden daha güzel yürümeye ve hareketleri daha güzel yapmaya başladı ve ben hareketleri öğrettikten sonra hiç dayak yemedi.ben teskere alırken o hala acemi askerdi beni uğurlarken gözyaşlarını tutamadı bende çok duygulandım....
 

Hakperest

Kıdemli Üye
Katılım
13 May 2013
Mesajlar
10,161
Tepkime puanı
3,186
Puanları
113
Konum
:::::YerKüre:::::
Soğuk bir kış günü birliğime teslim olmaya giderken, koca bir kalabalıkla karşılaşacağımı hiç beklemiyordum.
İşlem yapılmasını bekleyen yüzlerce asker adayı soğuktan üşümemek için salınıp, oflayıp hatta zıplayıp duruyorlardı. Benim gibi soğuğa duyarlı biri için felaket bir durumdu. Yedim naneyi hatta ayvayı da diye düşünüp; bir yandan ısınmak için hayatımda yapmadığım cimnastik ve cinlastik hareketleri yapmaya başladım... çık işe yaramıyordu. Vucud-eller-ayaklar donmaya doğru giderken, beyin de ufaktan uyuşmaya başlıyordu. Bu durum devam ederken bir usta asker beklenmedik biçimde sıraların arasında dolaşmaya başlayıp : " Berber var mı aranızda? " diye yüksek sesle seslenmekteydi. Ulan benim de elim makas tutar yahu diyen beynime hızlı bir refleksle dilim " ben varım" diye nazire etti adeta. " Gel içeri" dedi, koçum yada aslanım da demiş olabilir ancak uyuşan beyin gel ve içeriyi duymak istedi sadece.
İçeride sıcacık kalorifer keyfi yaparken, beyin gerekli takviyeyi alıp, söylenmeye başladı. "N'aptın ulan sen, yüzlerce askerin saçını nasıl kesecen şimdi!!??" diye korkunç sorular soruyordu. Olan olmuştu artık, eh en azından korkunç soğuktan alnımızın akıyla(karasıyla demekte imkan dahilinde) çıkmıştık.
Biraz zaman geçtikten sonra beni içeri almış asker " Nerde berber?" diye çağrılarda bulunuyordu kapalı geniş ve uzun salonda; tabi cevaplayan ses veren yok. " Nerde ulan bu berber, nereye gitti" diye civarımda yüzüme bakaraktan dahi geçtiğini sanıyorum ses yok.
Yüzlerce sivil giyinen asker adayı usta asker için aynı, sanırım beni bulmayacaktı. :D
Bu heyecanla atan kalbim içimi dışımı iyice ısıtmıştı.
oooooh beee artık işlem sıralarına doğru gidebilirdim. :)

başka anılar da var şimdilik bu kadar.
 
Üst