Arnavut böreği

m-angel

Nam-ı diğer TÜRBEDAR
Katılım
20 Eyl 2007
Mesajlar
1,629
Tepkime puanı
260
Puanları
0
Yaş
55
arnavutboregi2.jpg


Hamur malzemeleri:
  • 1kg un
  • tuz
  • su (arzuya göre süt+su karışımı)
Peynirli iç harcı:
  • 350gr peynir, ezilmiş
  • 1 yumurta
  • yarım su bardağı yoğurt
  • arzuya göre doğranmış maydanoz
Kıymalı iç harcı:
  • 250-300gr kıyma
  • 3 orta boy kuru soğan
  • yarım demet maydanoz
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Ayrıca:
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • nişasta
Hazırlanması:
  1. 1kg unun dibinden 2 parmak ayırın. Ayırdığınız una göz kararı nişasta ekleyip bir kenara alın. Kalan un, tuz ve su ile çok yumuşak olmayan bir hamur yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru yarım saat dinlendirin.
  2. Hamuru rulo yapıp ikiye bölün. Böldüğünüz yarımları on beşer bezeye ayırın. İlk 15'li bezeyi merdane ve un+nişasta karışımı yardımıyla pasta tabağı büyüklüğünde açın. Aralarını tek tek yağlayıp üst üste koyun. (en üste yağ sürülmeyecek) Bu grubu daha büyük bir tabağa alıp buzdolabına kaldırın. Diğer 15 bezeye de aynı işlemleri uygulayın. İlk kaldırdığınız grubu buzdolabından çıkartın. Merdane ile tek yufka haline gelecek ve tepsinizden daha büyük olacak şekilde açın.
  3. Tepsinizi yağlayın. Yufkayı dışa sarkacak şekilde tepsinin içinde hafif büzerek serin. (büzmezseniz ince kalabilir) İç malzemeyi karıştırıp yufkanın üzerine yayın.
  4. Buzdolabındaki diğer yufka grubunu da yine tepsiden büyük olacak şekilde açın. Karşılıklı kenarlarını katlayıp bohça yaparak tepsiye alın. Tepsinizin içinde bohçayı açıp yine büzerek tepsiye serin. Alttaki yufkanın kenarlarını üste kapatın. Böreği kesin. Bardakta kalan yarıdan biraz az sıvıyağı üzerine gezdirip elinizle yayın. 190C fırında pişirin.
not: 1. Bezeleri bir gün önceden pasta tabağı gibi açıp buzdolabına kaldırabilirsiniz. Böylece ertesi gün açıp pişirmeniz kolaylaşacaktır.
2. Kıymalı iç ile yapacaksanız: Kıymayı yağ ile tavaya koyup suyunu çekene kadar kavurun. Yemeklik doğradığınız kuru soğanı ekleyip soğanlar ölene kadar ağzı açık şekilde kavurmaya devam edin. Soğanlar ölünce kalan malzemeleri ekleyip soğumaya bırakın.

Alıntı..... Afiyet olsun
 

yüz akı

Profesör
Katılım
28 Şub 2007
Mesajlar
792
Tepkime puanı
114
Puanları
0
Yaş
41
Konum
diyar-ı gül
m angel kardeşim mutfağa bile giremiyorum o yüzden yaması daha zor....
bak bide resmini kaydetmişsiniz buraya alacağım var sizden ona göre ...gerisini ben anlamam insan canı çeken olur diye düşünğr ya....bak olmadı bu işte....:)))))
 

m-angel

Nam-ı diğer TÜRBEDAR
Katılım
20 Eyl 2007
Mesajlar
1,629
Tepkime puanı
260
Puanları
0
Yaş
55
Borçlu olmayı hiç sevmem. Birileri artık şu ışınlanma olayını çözsede işimiz kolaylaşsa. Ne güzel yapar sana ışınlardım.:O
 

yüz akı

Profesör
Katılım
28 Şub 2007
Mesajlar
792
Tepkime puanı
114
Puanları
0
Yaş
41
Konum
diyar-ı gül
rabbim razı olsun bir gün yolum izmire düşerse yemeye geliriz ailecek artık yiyeninize borcunuz olsun...:)))))
 

Ecrin

'Bâd-ı Sabâ..'
Katılım
16 Ara 2009
Mesajlar
0
Tepkime puanı
2,484
Puanları
0
Bu saatte olcak iş mi şimdi bu canım istedi :blink:
 

Ebu Computer

Kıdemli Üye
Katılım
11 Haz 2013
Mesajlar
25,030
Tepkime puanı
1,507
Puanları
113
Görünüşü yukarıdaki gibi ise hiç iç açıcı değil...

Boşnak böreğini tercih ederim...

Bu vesile ile bugün fırsat bulursam gittiğim Boşnak börekçisini yazsam iyi olur...

Selam ve dua ile...

Bo%25C5%259Fnak+Mant%25C4%25B1s%25C4%25B1.JPG
 

Ecrin

'Bâd-ı Sabâ..'
Katılım
16 Ara 2009
Mesajlar
0
Tepkime puanı
2,484
Puanları
0
Beğenmeyen yemesin:)
 

nefahtü

Kıdemli Üye
Katılım
21 Haz 2013
Mesajlar
5,117
Tepkime puanı
337
Puanları
0
Konum
istanbul
Görünüşü yukarıdaki gibi ise hiç iç açıcı değil...

Boşnak böreğini tercih ederim...

Bu vesile ile bugün fırsat bulursam gittiğim Boşnak börekçisini yazsam iyi olur...

Selam ve dua ile...

Bo%25C5%259Fnak+Mant%25C4%25B1s%25C4%25B1.JPG


Görüntüye bakarsanız çok şey kaçırırsınız.
Ağızda dağılan bir börek .
 

Ebu Computer

Kıdemli Üye
Katılım
11 Haz 2013
Mesajlar
25,030
Tepkime puanı
1,507
Puanları
113
Arnavut böreği bildiğim kadarı ile pırasa ile yapılıyor yanılıyormuyum...
 

elbiss

Ordinaryus
Katılım
21 Kas 2013
Mesajlar
2,514
Tepkime puanı
43
Puanları
0
Konum
Türkiye
Pırasalı bol acılı yanında bir soğuk yayık ayran hmmm mis vallla olsada yesek :)..
 

Ecrin

'Bâd-ı Sabâ..'
Katılım
16 Ara 2009
Mesajlar
0
Tepkime puanı
2,484
Puanları
0
Pırasalı bol acılı yanında bir soğuk yayık ayran hmmm mis vallla olsada yesek :)..
:)Pırasa bol karabiberli içinde kaymak sıcacık fırından çıkacak ve yanında ayran fevkaladenin fevkinde bişi oyhh yarın yapayım bari:eek:leyo:
 

nefahtü

Kıdemli Üye
Katılım
21 Haz 2013
Mesajlar
5,117
Tepkime puanı
337
Puanları
0
Konum
istanbul
kusura bakmayın ama ben az önce yaptım..ve yedik tabi....
yani ancak buradan gönülden yollayabilirim , tüm sevenlere arnavut böreği hediyem olsun..
 

elbiss

Ordinaryus
Katılım
21 Kas 2013
Mesajlar
2,514
Tepkime puanı
43
Puanları
0
Konum
Türkiye
:)Pırasa bol karabiberli içinde kaymak sıcacık fırından çıkacak ve yanında ayran fevkaladenin fevkinde bişi oyhh yarın yapayım bari:eek:leyo:

Miss gibi hele birde sıcakken o güzelim kokusu yokmu yaa...Mübarek ısırken çıtır çıtır öyle bir lezzetliki valla canım çekti...yarın yiyemem büyük ihtimal ama en yakın zamanda bu damak zevkinden istifade ederim umarım :( Bu arada sana yarın için Afiyet Olsun yerken benim yerimede ye lütfen.. :) Çünkü ben yarın yiyemeyeceğim.
 

deren

semure
Katılım
11 Haz 2012
Mesajlar
2,393
Tepkime puanı
262
Puanları
0
çin işkencesi bu olsa gerek.
 

Ebu Computer

Kıdemli Üye
Katılım
11 Haz 2013
Mesajlar
25,030
Tepkime puanı
1,507
Puanları
113
Ton balıklı pizzayı tercih ederim...

Ama ince hamurlu olmalı...

QAxf4JK.jpg
 

Ebu Computer

Kıdemli Üye
Katılım
11 Haz 2013
Mesajlar
25,030
Tepkime puanı
1,507
Puanları
113
Sayın @deren

Diyet yapıyorsanız iradenize sahip olmanız gerek...

6a00d8341c558f53ef0133f21889c6970b-800wi
 
Üst