Araplar Müzakerelere Desteğini Kaldırsın

cahid

Kıdemli Üye
Katılım
18 Ağu 2009
Mesajlar
6,094
Tepkime puanı
1,417
Puanları
113
Konum
Muamma...!
24592.jpg


Hamas, Arap Birliği ülkelerinden Filistin halkının işgale karşı direnişinin desteklenmesini istedi...


http://www.tevhidhaber.com/news_detail.php?id=67709


İslami Direniş Hareketi (Hamas), Siyonist işgal devletiyle müzakereler konusunu ele almak üzere bugün (29 Temmuz Perşembe) toplanacak Arap Barış Girişimi İzleme Komitesi'ni Amerikan baskılarına boyun eğmemesi ve yetkilerini aşarak müzakerelere onay vermemesi yönünde uyardı.

Hamas Hareketi, bugün konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan bildiride, "Önceki deneyimler, Siyonist işgalcinin müzakereleri halkımıza karşı saldırılarını devam ettirmek için kullandığını göstermiştir" ifadesine yer verilerek Kudüs'te hızlı bir şekilde sürdürülen Yahudileştirme faaliyetlerine ve Batı Yaka'da devam eden Yahudi yerleşim birimi inşasına dikkat çekildi.

Arap Birliği ülkelerini Filistin davasının karşı karşıya olduğu tehditlerin boyutuna uygun kararlar almaya davet eden Hamas, siyasi çözüm ve müzakere girişimlerinin başarısız olduğunun açıkça ortaya çıkmasından sonra seçeneklerin yeniden gözden geçirilmesini ve Filistin halkının işgale karşı direnişinin desteklenmesini istedi.

Arap Barış Girişimi İzleme Komitesi'ni Filistin halkının bölünmüşlüğünü derinleştirmekten başka bir işe yaramayan anlamsız müzakerelere yeniden destek vermemeye çağıran Hamas, Siyonist işgal devletinin müzakerelerin arkasına saklanarak Filistin halkına saldırılarını sürdürmesi fırsatı verilmemesi talebinde bulundu.

Hamas sözcüsü Dr. Sami Ebu Zuhri de, başkanlık süresi sona eren Mahmud Abbas'ın Filistin halkı adına müzakere yapma yetkisine sahip olmadığını söyledi.



fiem
 
Üst