Arab Tatlısı

cicek demeti

Sükut
Katılım
7 Ocak 2011
Mesajlar
11,683
Tepkime puanı
3,778
Puanları
0


pict0010.jpg


Arab Tatlısı

50gr tere yag
1 corba kasigi gul suyu
1 corba k sirke
1 yumurta sarisi
varsa cekilmis susam istege gore
su ,1cay sekeri kadar yas maya
aldigi kadar un

hamuru kulak memesinden az daha set olmali

yapilisi

hamuru 10 dakika dinlendirdikten sonra yarim cantim kalinliginda acilir varsa eger egri bugru kesen aletle kesilir yoksa bicakla dortken sekilde sonrada dortkenin icerisine yarim santim enlilikte seritler kesilir kopartmamak sartiyle kareyi sonrada belik orer gibi seritleri biri birinin icerisinden gecirip sicak sivi yagda pisirilir .

uzerine ya pudra sekeri yoksa bali az suyla isitip susumla karistirip dokulur

asci.gif



alıntıdır​
 
Üst