Anayasa Mahkemesi : Öcalan'ın Yazdığı Kitabın Yakılması Hak İhlalidir

Dua Nur

Kıdemli Üye
Katılım
29 Nis 2007
Mesajlar
37,459
Tepkime puanı
247
Puanları
0
Anayasa Mahkemesi : Öcalan'ın Yazdığı Kitabın Yakılması Hak İhlalidir

Anayasa Mahkemesi, Öcalan'ın yazdığı kitaba basım aşamasındayken el konulması ve yakılması nedeniyle yaptığı başvuruda, Öcalan'ın hakkının ihlal edildiğine karar verdi.

Mahkeme, Öcalan'ın "Kürdistan Devrim Manifestosu, Kürt Sorunu ve Demokratik Ulus Çözümü (Kültürel Soykırım Kıskacında Kürtleri Savunma)" isimli çalışmasına, basım aşamasındayken toplatılması, el konulması ve yakılması nedeniyle haklarının ihlal edildiği gerekçesiyle yapılan bireysel başvuruyu inceledi.

KARARA 3 ÜYE KATILMADI

Mahkeme, Öcalan'ın yazdığı ve yayınlatmak üzere hazırlık yapıldığı sırada mahkemenin kitaba el koyması, toplatması ve yakılması şeklindeki kararı nedeniyle hakkının ihlal edildiği sonucuna vardı. Yüksek Mahkeme Genel Kurulu'nun 14 üyesinin oy çokluğuyla aldığı karara, 3 üye katılmadı.

AVUKATLARI BAŞVURMUŞTU

Öcalan'ın avukatları tarafından yapılan başvuruda, Öcalan'ın ''Kürdistan Devrim Manifestosu, Kürt Sorunu ve Demokratik Ulus Çözümü (Kültürel Soykırım Kıskacında Kürtleri Savunma)'' isimli çalışmasına basım aşamasındayken Terörle Mücadele Kanunu'nun 10. maddesi ile görevli İstanbul 2 No'lu Hakimliği'nce 21 Eylül 2012'de el konulduğu belirtilmişti. Dilekçede, başvurucunun Anayasa ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi, Medeni ve Siyasi Haklar Sözleşmesi'nce güvence altına alınan bir dizi haklarının ihlal edildiği savunulmuştu.

habervaktim
 

DostunDostu

Süper Moderatör
Yönetici
Katılım
30 Eyl 2013
Mesajlar
6,183
Tepkime puanı
473
Puanları
83
Abdullah Öcalan'ın kitaplarını içimizde okumuş olan var mıdır? Ben okudum. MHP'lilere okumalarını tavsiye ederim. Zira bir yerde diyor ki; Alparslan Türkeş'e saygı duyarım. Zira o bize kürt olduğumuzu hatırlattı. Şayet bu büyük adam olmasaydı Kürt halkı şimdi çoktan asimile olmuştu bile..

Mücadele ettiğiniz insanı tanımadan onunla mücadeleye girişmek herhalde bize mahsus bir durum olsa gerek. Pragmatizimden uzaklaştığımızdan oluyor bunlar..

Daha açık söyleyim, örgüt elemanlarını pragmatik düşünceyle eğitiyor. Stratejik kafayla eğitiyor. Düşmanca duygular ve kinlendirerek yetiştirmiyor. Çok iyi biliyor ki kin, pragmatik düşünceyi perdeler ve yanlış kararlar aldırır.

Bunun böyle olduğunu şuradan anlayın; siz hiç PKK'nın eline geçen askerlerin işkence gördüğünü duydunuz mu? Ama askerin eline geçen teröristlerin akıbetini az çok duyanlarımız vardır!!!

Tepeden tırnağa duygusallık üzerine kurulu bir devlet anlayışımız var. Buralardan düzeltmeye başlasak nasıl olur?
 

Dua Nur

Kıdemli Üye
Katılım
29 Nis 2007
Mesajlar
37,459
Tepkime puanı
247
Puanları
0
Kitaplarını okumuyorum ama okuyanlar olabilir, gezide çadır yakanlar, kitap yakmayı bıraksınlar.
 

DostunDostu

Süper Moderatör
Yönetici
Katılım
30 Eyl 2013
Mesajlar
6,183
Tepkime puanı
473
Puanları
83
Kitap yakma kararı dahi duygusal bir yaklaşımın tezahürüydü. İyi bari bu hatadan döndüler. Devlet aklının çalışmaya başlaması sevindirici..
 
Üst