Anadolu mutfağından geleneksel ağda tatlısı

HENGAMe

Yeni
Katılım
25 Eyl 2009
Mesajlar
1,386
Tepkime puanı
268
Puanları
0
Yaş
41


(Tek Kişiliktir)
Malzemeler:
2 fincan esmer toz şeker (o yoksa bildiğimiz beyaz şeker de olur),
çeyrek fincan limon suyu
çeyrek fincan belediye suyu

Yapılışı: Belirttiğimiz miktar toz şeker, su ve limon suyunu şöyle ufak bir tencerede yahut tavada kısık ateşte pişiriyoruz. Nimetlerin yanmaması için de pişirirken sürekli karıştırıyoruz. Toz şekerin tamamı eriyip karışım hafif kahverengimsi bir sıvıya dönüşünce ocağımızın altını söndürüyoruz.

dilerseniz içine değişik meyveler koyup ufak ufak kesip şekerleme olarak çocuklarınıza verebilirsiniz...

afiyet olsun
 
Üst