Amerika 31 Ağustos'da Irak'tan Çekiliyor

cahid

Kıdemli Üye
Katılım
18 Ağu 2009
Mesajlar
6,092
Tepkime puanı
1,417
Puanları
113
Konum
Muamma...!
23841.jpg


Amerikan Başkanı Barack Obama, Amerikan askerlerinin Irak’tan çekilme takvimini açıkladı...


Amerikan Başkanı Barack Obama, Amerikan askerlerinin Irak'tan çekilme takvimini açıkladı.

Atlanta'da malülen emekli Amerikan askerlerine hitaben yaptığı konuşmada net bir tarih veren Obama, Amerikan askerlerinin bu yaz Irak'tan çekileceğini söyledi.

Amerikan Başkanı Barack Obama:
''Amerikan başkanı adayı olduğum dönemde Irak'taki savaşı sona erdirmeye söz vermiştim. İşbaşına geldikten kısa bir süre sonra da Irakla ilgili stratejimi açıkladım. Bu bağlamda bir geçiş gücü oluşturulacak ve ardından tüm yetkiler Iraklılara devredilecek. 31 Agustos 2010'da Irak'taki savaş misyonumuzun sona erdiğini netleştirmiş bulunuyorum.''

Konuşması sırasında şu ana kadar yüzlerce üssün Iraklılara devredildiğini de hatırlatan Obama, on yıllar içerisinde görülen tarihin en büyük lojistik sevkiyatının gerçekleştirildiğini söyledi.

Başkan Obama Amerikan ordusunun Irak'taki misyonunun bundan böyle Irak güvenlik güçlerinin eğitimi konusunda yoğunlaşacağını kaydetti.
 

AynAlı

Kıdemli Üye
Katılım
16 May 2007
Mesajlar
8,728
Tepkime puanı
1,378
Puanları
0
inşallah ıraklılar birbirine düşmez..
 

cahid

Kıdemli Üye
Katılım
18 Ağu 2009
Mesajlar
6,092
Tepkime puanı
1,417
Puanları
113
Konum
Muamma...!
Şu haliyle düşme ihtimalleri yüksek görünüyor.. İlerleyen günlerde takip edeceğiz gelişmeleri.. 3. Dünya Savaşı çanları çalmaya başladı gibi sanki.. Çok uzun süre bu şekilde gideceğine şahsen ihtimal vermiyorum.
 
Üst