Ahirete Ait Zevk ve Lezzetleri de Feda Etme Ufku

Takiyüddin

Yasaklı
Katılım
17 Kas 2014
Mesajlar
329
Tepkime puanı
9
Puanları
0
Ahirete Ait Zevk ve Lezzetleri de Feda Etme Ufku

Herkul.org | 29/12/2014 | KIRIK TESTI

Soru: Hazreti Üstad’ın, “Ben, cemiyetin imanını kurtarmak yolunda dünyamı da feda ettim, âhiretimi de!” cümlesini nasıl anlamalıyız?
http://www.herkul.org/kirik-testi-bu-hafta/

Sitesinde yer alan bu soruyu inceleyelim. cevapta bakıldığında genelde papağan gibi 15 yaş altı çocuğa telkin edilen şeylerin söylenip durulduğunu görüyoruz. Büyük ve tumturaklı idealler, dolambaçlı sözler...

Üstat dedikleri Said nursi'dir.

Halbuki o sözden çıkarılması gereken en önemlilerinden birisini sürekli atlıyorlar.

O da "ahiretimden vaz geçtim" sözüyle said nursinin, "riyalarımdan vaz geçtim" demek istemesidir.

"İnsanlar karşısında büsbüyük, güzel, mükemmel, şanlı görünmekten veya bu bedel ile kesin var olan dolaylı olarak dünyamı kazanmak fırsatlarından feragat ettim." demek istemesidir.

Hatta "yeri geldi, insanlar karşısında beşeri olduğumu çarpıcı şekilde ortaya seren yanlarımı gizlemekte ileri gitmedim, veya geri çekildim." demek istemesidir.

Şanslı idi onları kimse ifşa etmedi bu da ona kaderin bir "lutfu!"dur. (Veya insanlara allahın bir belasıdır).

Gerçi günah olmasalar bile etkinliklerinin olduğu halk kısmına, onların günah olduğunu "ifrat davranışları kanalıyla" emrettikleri için bu gizlilerinin belasını (belki) daha çok ahirette çekecekler.

Hani şunun gibi bir söz vardı. Yoksa tedavülden mi kaldırmışlardı?: "Günah olmayan şeyleri kendinize niye yasaklıyorsunuz!"

Peki, siz fathullah hoca, meydan sizinken hadi bakalım sizi de görelim. Biraz da mecazi olan şu sizin "ahiretinizi feda etmek" işinizi.. Görelim bakalım ne kadar güzel bir şekilde feda edebileceksiniz...
 
Üst