Zülfü Livaneli - Mutluluk

  • Konbuyu başlatan Murat Sâki
  • Başlangıç tarihi
M

Murat Sâki

Guest
Kitap biraz eski ama tekrar, tekrar basıldığını çok iyi biliyorum hatta avrupada şu anda yeniden gündemde olan bir kitap özellikle girişi oku beni okuyucu bırakma ellerinden diyen bir kitap.

Biraz bilgi vereyim kitap hayali olarak vanlı meryem adında güneş kadar güzel bir kızın başından geçen olaylar mükembel silikleşmiş cümlelere, imgelem, kurgu, ve bir hayli hüzün eklenerek anlatılıyor okuyanın asla bırakamayacağı bir kitap

Yazar; Zülfü Livaneli
Kitabın Adı; Mutluluk

tavsiyemdir...
 

özzey

♥özlemzeynep♥
Katılım
7 Haz 2006
Mesajlar
3,120
Tepkime puanı
93
Puanları
0
ve sana mutlu bir haber :D

Zülfü Livaneli'nin romanı "mutluluk" sinemada hayat buldu…

Türkiye'de olduğu kadar dünyada da büyük yankı uyandıran Zülfü Livaneli'nin "MUTLULUK" adlı kitabı, yönetmen Abdullah Oğuz tarafından sinemaya uyarlandı.

mutluluk.jpg


30.01.2007

ANS Prodüksiyon ve Yunan şirketi Highway Productions'ın ortak yapımı olan filmde başrolleri Talat Bulut, Özgü Namal ve Murat Han paylaştı. Filmde ayrıca Lale Mansur, Mustafa Avkıran, Emin Gürsoy, Şebnem Köstem, Meral Çetinkaya, Alpay Atalan gibi isimler rol aldı.

Meryem (Özgü Namal) , Cemal (Murat Han) ve İrfan'ın (Talat Bulut) tesadüfler sonucu hayatlarının kesişmesiyle başlayan filmde töre, aşk, kaçış ve farklı hayatların buluştuğu yolculukta yaşananlar anlatılıyor. Nefes kesen bir takibin de yaşandığı filmin müzikleri Zülfü Livaneli tarafından yapılıyor.

mutlulu1.jpg


9 Mart'ta vizyona girecek olan Euroimages destekli filmin çekimleri 8 hafta sürdü. Çekimleri Marmaris, Bodrum, Karaman Taşkale Köyü ve İstanbul'da gerçekleşen filmde genel bir Türkiye panoraması da dikkatleri çekecek.

Türkiye'de 39 baskı yapan "MUTLULUK", Amerika, İngiltere, İsveç, Yunanistan, Fransa ve daha pek çok ülkede en çok satan kitaplar arasında yer aldı.

FİLMİN KONUSU:
Film, Meryem'in perişan ve baygın halde, bir göl kenarında bulunmasıyla başlar. Ailesi kızlarının bir namussuzluk yaptığını düşünerek töre gereği öldürülmesine karar verir. Öldürme görevi ise yakın akrabası Cemal'e verilir. Çıktıkları ölüm yolculuğunda, Meryem ve Cemal'in yolları, Profesör İrfan Kurudal'la kesişir. Bu karşılaşma üçünün de kaderlerini değiştirecek mutluluğa doğru bir yolculuğun başlangıcı olur.

sokakta.com




web sitesi>>>http://www.mutlulukfilm.com/
 

melde

helina_roje
Katılım
7 Haz 2006
Mesajlar
2,238
Tepkime puanı
24
Puanları
0
Konum
Ankara
zınar'ın sayesinde bu kitabı bende okumuştum inşallah filminede gitmek nasib olur. Teşekkürler helin bilgiler için.
 

Hudalfa

Asistan
Katılım
8 Ocak 2007
Mesajlar
206
Tepkime puanı
2
Puanları
0
Yaş
45
bu kitabı askerde okuduğumu anımsıyorum. izbe bir yerde yaşatılan kızın hayel ve umutlarını anlatıyordu sanırsam.. zülfü livaneliye göre güzel bir kitap..
 

Zeynep Özmen

Kevok_84
Katılım
7 Haz 2006
Mesajlar
3,306
Tepkime puanı
11
Puanları
0
3 gün önce bu kitabı okudum ve gerçekten çok beğendim bir daha okumayı bile düşünüyorum oldukca güzel. Bir bayanın dramı ancak bu kadar güzel kaleme alınabilirdi.
 
Üst