Zübeyir Gündüzalp / Gençliğin El Kitabı

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
24056.jpg



Gençlik nimeti nasıl mânâ ve değer kazanır? irade terbiyesi ve başarıya uyulması için gerekli prensipler nelerdir? gençler aile ve cemiyet içinde ne gibi sorumluluklara sahiptirler? Elinizdeki kitapta bu gibi soruların cevapları veriliyor ve tatbik edilmeleri halinde, ideal bir genç modelini ortaya koyacak prensipler gösteriliyor. Nesil basım Yayın, 1985 Dünya Gençlik Yılında başlattığı "Gençlik Serisi"nin ilk kitabı olarak, gençlerimize böyle bir "el kitabı" kazandırmış olmanın bahtiyarlığını duymaktadır.
 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45
ZÜBEYİR AĞABEY YAZMIŞ
24054.jpg

Üstadın sadık şakirdi!
Gençliğin El Kitabı’nı hazırlayan gönülleri bir tanımalı değil mi?


Hayatımızda bazı düsturlar, prensipler vardır, can alıcı hatta can verici noktalar... En sıkıntılı zamanlarımızın karanlığına bir ışık gibi düşer, aydınlatır içimizi. Öğrendiklerimizi tazeler cihetindedir. Şevkimizi yineler, ümidimizi ziyade eyler... Solmaya yüz tutmuş hüsn-ü zan çiçeğimizi yeniden sular, dallarına, toprağına baharı yeniden getirir. Hayat düsturları; çiçeklerdeki öz gibi… Hayatımızı bal misal kıvama getirici ve tat verici…
Üstad Bediüzzaman’ın has talebesi, Risale-i Nur’un sadık şakirdi Zübeyir Gündüzalp’in de sözlerinde böylesi bir hayat vericilik vardır; Allah’ın izni, Üstad’ın himmeti, Risale-i Nur’un kerametiyle.

Bu hizmetleri kim yapacak?!

19 yaşında yanına gelen bir gence iman hakikatlerini anlatıp, insanlığın imanını kurtarmaya hizmet etmenin öneminden bahsederken, genç öğrencisi ‘’Ağabey benim kusurlarım, günahlarım, hatalarım var, ben nasıl hizmet ederim.’’ diye mahcup bir soru yönelttiğinde, hayatı boyunca unutamayacağı bir hayat düsturu söyler Gündüzalp: ‘’Kardeşim, ‘Kusurum olsa dahi ben yine hizmet edeceğim’ demeliyiz. Aksi halde, onun kusuru, bunun kusuru var deyip kusursuz aramaya kalkarsak, bu hizmeti kim yapacak!’’
Genç talebesi, o sözden sonra bir daha yanından ayrılmaz Zübeyir Ağabey’in. Gözlemlerini de her fırsatta anlatır, yıllar öncesinin taptaze heyecanıyla. ‘’Zübeyir Ağabey öyle bir insandı ki aramızda büyük yaş farkı olmasına karşın, bize karşı bir büyük gibi değil de bir arkadaş gibiydi. Derin ilmine rağmen, birimiz farklı bir fikir beyan ettiğimizde yeni bir şey öğreniyormuşçasına bizleri dikkate alır, küçümsemezdi. İnsanların idraklerine göre muvazeneli konuşmamızı öğütler, kendisi de öyle yapardı. ‘Düz gitmeden, idareli, muvazeneli, kitâbî, muknî, mutedil, mülayım serd-i kelam eylemek’ derdi.’’

Gençler, bu kitabı ıskalamayın!

Nesil Yayınları; bu kıymetli insan Zübeyir Gündüzalp’in hayat düsturlarını Gençliğin El Kitabı ismini verdiği kitapta toplayarak, insanlığın hizmetine sundu. Zübeyir Ağabey’in talebesi olmak şerefine nail olan Necmeddin Şahiner ise kitabın Önsöz kısmından sonra söz alıp, onu bize daha da yakından anlattı, derin bir saygı ve son derece hayranlıkla. Hem gülümseten hem düşündüren şu hatırası da anlatılar arasında: “Hastalığı sırasında, kendisini tedavi etmek için çırpınan, bu maksatla bir evi adeta klinik haline getirip onu tekrar sıhhatine kavuşturmak için çalışan doktorlara şöyle der: “Doktor kardeşim, hadi ki beni tedavi ettiniz. Ben iman ve Kur’an’a hizmet için bir kara sevda hastalığına tutulmuşum, sizin doktorluğunuzda bu kara sevdanın ilacı var mı?”
Kitapta hayatın her alanından kesit bulabiliyorsunuz. Kısa kısa paragraflardan oluşuyor. Sizi içine çeken bir gücü var, yumuşacık bir üslubu. Bazen emektar bir Cerrah’ın elindeki keskin bir bıçak gibi, ameliyat edilmesi lazım yerlerimizi bulur, tedavi eder ve sarar.
Bir gün Eyüp Sultan’a giderseniz orada sizi bekliyor olacaktır, toprağa kavuşmuş bedeni ve dimdik ruhuyla!...

Özge Sena Bigeç "Bilseniz ki gayret ne kadar kıymettardır; bir dakika boş durmazdınız." diyerek haber etti
 

meftune

Asistan
Katılım
21 Tem 2007
Mesajlar
479
Tepkime puanı
73
Puanları
0
Yaş
32
Konum
Ankara
Nefis Terbiyesi vardı bende:)Zübeyir abimin...basucu kitabım...
 
Üst