Zirvedekiler

Erhan

Profesör
Katılım
21 Tem 2006
Mesajlar
2,115
Tepkime puanı
42
Puanları
48
Konum
Ankara
Web sitesi
www.softajans.com
Insallah burada Efendimize baglilikta sahabe efendilerimizin gösterdigi bagliligi gösteren hadiseleri aktaracagim,
Rabbim bizleri bunlardan istifade etmeyi nasip ve müyesser eylesin...

muhabbet ve dua ile...

ZİRVEDEKİLER

Kaderin bir cilvesidir ki Abdullah bin Ubey nifakın başı olmasına rağmen oğlu Abdullah halis bir müslümandı. Babasının Rasulullah (sav) hakkında kötü sözler söylediğini duyan Abdullah ;
- Ya Rasulullah babamın hakkınızdaki sözlerini duydum .Onu öldürmek istiyor musunuz ? eğer onu öldürmek istiyorsanız bana emir verin başını huzur-u şerife getireyim. Herkes bilirki babama karşı muhabbetim fazladır. Başkası öldürürse , ihtimalki o adama karşı nefsimde bir düşmanlık meydana gelir ve bir kâfire karşı bir Mü’mini öldürmüş olurum . diyordu.
Evet hiçbir yakınlık müslümanlığın getirdiği kardeşliğin önüne geçmez. Yine hiçbir yakınlık insanı islamdan ayıramaz her şey bir tarafa ALLAH ve Resulü diğer tarafa . yani hep ALLAH ‘ı ve Rasülünü isteme . İşte ufuk insanların ahlakı.
 

Erhan

Profesör
Katılım
21 Tem 2006
Mesajlar
2,115
Tepkime puanı
42
Puanları
48
Konum
Ankara
Web sitesi
www.softajans.com
MUTE KARTALLARI

Bizans ‘a yapılacak olan Mute seferinde Resulullah Zeyd bin Harise ‘yi komutan tayin ediyor ve şöyle devam ediyordu ;
-Eğer Zeyd şehit olursa Cafer bin Ebu Talip komutaya geçsin , Cafer şehit olursa Abdurrahman bin Revaha komutaya geçsin , Abdurrahman’da şehit olursa ALLAH kılıçlarından biri komutaya geçsin . Savaş sırasında Zeyd sonrada sırayla Cafer ve Abdurrahman şehit oldu. Komutayı Halit bin Velid aldı.
- Sahabi , Efendimizin yersiz söz söylemeyeceğini çok iyi biliyordu. Zira Efendimizin bu ihtarı onların şahadetine işaretti.

İşte sahabe şûuru ; O’na en yakın insan Zeyd , Mekke’nin seçkin sülalesi olan Kurayşten Cafer bin Ebu Talip ki Mekke’de hatırı sayılı bir zengindi. Ve Abdurrahman Mekke’nin en zenginlerindendir. Ama görüyoruz ki bile bile davaları için canlarını , mallarını ve ailelerini bir lahzada feda edebiliyorlar.
 
Üst