Zeytinyağlı Kuşkonmaz

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45


Kuşkonmaz; içerdiği mineral ve vitaminlerle birlikte besleyici; 100 gramında sadece 25 kalorisi bulunmasıyla sağlıklı bir sebzedir. Yaz akşamlarında sofralarınıza tat katacak zeytinyağlı kuşkonmaz tarifi


Malzemeler,
12 adet taze kuşkonmaz
1 adet limon
Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
2 diş sarımsak
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı şeker
Damak tadınıza göre tuz


Hazırlanışı,
Büyük boy tencereyi suyla doldurup içine tuz ekleyin.
Su kaynamaya başladığında temizlenmiş kuşkonmazları tencereye alın.
Hafif yumuşayana kadar 1-2 dakika haşlayın.
Haşlanan kuşkonmazları rengini kaybetmemesi için soğuk suya alın.
Süzgece çıkarıp fazla suyunu süzdürün.
Sarımsağın kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
Limonları hakle şeklinde doğrayın.
Orta derinlikte bir tavaya zeytinyağını alın.
Üzerine haşlanmış kuşkonmazları dizin.
Kuşkonmazların üzerine limon dilimlerini yerleştirin.
Şeker, tuz ve sarımsağı üzerine serpin.
1 su bardağı suyu tavaya ilave edin.
Tavanın kapağını kapatıp yüksek ateşte kaynamaya bırakın.
Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kısıp 15 dakika pişirin.
Sürenin sonunda tavayı ocaktan indirip soğumaya bırakın.
Soğuyan zeytinyağlı kuşkonmazı servis tabağına alın.
Dilerseniz üzerinde sızma zeytinyağı gezdirebilirsiniz.
Afiyet olsun.
 

ummuhan

Kıdemli Üye
Katılım
1 Eyl 2007
Mesajlar
12,943
Tepkime puanı
1,042
Puanları
0
Konum
Arz
Zeytinyağlılar hem faydalı hem ferahlık verici oluyor kardeş....

ha bu arada hayırdır mutfağa pek merak sardınız :)
 
Üst