Zeytinli Tavuk | ihvan forum – Özgür Düşünce ve Paylaşım Platformu!

Zeytinli Tavuk

efruz

Kıdemli Üye
İhvan Üyesi
Katılım
14 Ağu 2009
Mesajlar
5,170
Puanları
113


Malzemeler:
4 dilim tavuk biftek
1 demet maydanoz
Yarım su bardağı mısırözü yağı
1 su bardağı biberli yeşil zeytin
1 cay kasığı karabiber
Tuz

HAZIRLANIŞI :
4 dilim tavuk bifteğini keskin bir bıçak yardımıyla şerit biçiminde doğrayın. Maydanozu ince kıyın.Tencereye yarım su bardağı mısırözü yağını döküp, kızdırın. Tavuk etlerini ve kıyılmış maydanozu tencereye alıp çevirerek kavurun, 1 su bardağı biberli yeşil zeytini halka halka doğrayın.
Tencereye alın. Kısık ateşte 10 dakika pişirin. İçine 1 cay kasığı karabiber ve tuzu ilave edin. 1-2 dakika bu şekilde karıştırın. Ocaktan alıp, sıcak servis yapın.
Not : Tavuk bifteği kasabınıza hazırlatabileceğiniz gibi marketlerden hazır olarak ambalaj içinde de satın alabilirsiniz. Dilerseniz kemikli tavuk göğsünden fileto da çıkarabilirsiniz. Doldurulmuş yeşil zeytin yerine arzunuza göre siyah zeytin de kullanmanız mümkün.
 

ummuhan

Kıdemli Üye
İhvan Üyesi
Katılım
1 Eyl 2007
Mesajlar
12,943
Puanları
113
Şu zeytin ayıklama meselesi olmasa... :)

Gerçi buradaki hazır zeytin ama şu zeytinli ekmekte beni öldürüyor :p
 
Üst