Zevahiri, Afganistan Zaferinin Müjdesini Verdi

cahid

Kıdemli Üye
Katılım
18 Ağu 2009
Mesajlar
6,062
Tepkime puanı
1,416
Puanları
113
Konum
Muamma...!
resim.php

Zevahiri, yeni bir video bandıyla yeniden dünya gündeminde.

el Kaide'nin iki numaralı ismi Eymen Zevahiri bir kez daha Kudüs davasını merkeze alarak Arap hükümetlerin Kudüs karşısındaki duruşlarını eleştirdi. Zevahiri, “Kudüs, Yahudileşmeyecek” başlıklı video bandında son olarak Libya’nın Sirte şehrinde düzenlenen Arap Birliği zirvesini ve alınan kararları eleştirerek Arap Barış Girişimi’nin hala destekleniyor olmasına tepki gösterdi.

Zevahiri “Batının boyunduruğundaki bazı Arap ülkeleri, Filistin’e İsrail’den daha fazla zarar verdi” dedi. Filistinlilerden İsrail’e karşı cihad yolunu sürdürmelerini isteyen Zevahiri “Batılılar sizleri teslim olmak ya da ambargo gibi iki seçenek arasında bırakmaktadır. Çözüm, cihada devam etmektir” diye konuştu.

Mısır’ın Gazze sınırına ördüğü çelik duvarı da eleştiren Zevahiri, Obama’nın “Taliban, Afganistan’da otoriteyi geri alamayacak, Amerika askerleri sağ salim ülkelerine dönecek” şeklindeki vaadlerine yanıt olarak, “Obama, bu sözlerini yerine getirmekten acizdir” dedi.

Afganistan’da zaferin kazanılmak üzere olduğunun müjdesini veren Zevahiri, münafıkların ve haçlı birliklerinin yollarının Afganistan’da kesildiğini belirtti, “Amerika ve müttefikleri, hezimeti tadacaklar” dedi.

Amerika ve Afgan ordusunun Helmand’a bağlı Marcah’a Şubat ayında düzenlediği “Müşterek” adlı operasyona dikkatleri çeken Zevahiri, “Amerika, Marcah’a düzenlediği operasyonda, mücahidlerin çetin direnişiyle karşılaştı” dedi.

Zevahiri, Afganistan’daki işgal güçleri arasında İslam ve Arap devletine ait askerlerin de bulunmasını utanç verici olduğunu söyledi.

isra haber
 

ummuhan

Kıdemli Üye
Katılım
1 Eyl 2007
Mesajlar
12,943
Tepkime puanı
1,042
Puanları
0
Konum
Arz
Bence Afganistanda bulunan Barış gücü askerleri arasında İslam ve Arap Ülekelerine ait askerlerin bulunmasının utancından önce, El kaide nin İslam adına (!) Afgan insanına yapılan zulmünü ve Afganistanı bu duruma getirmeyi utanç verici bulmalılar...
 
Üst