Yurt dışından siparişlere kişi başı limit geldi!

ihvanistanbul

AkhenAton
Katılım
4 Eki 2009
Mesajlar
7,655
Tepkime puanı
2,337
Puanları
113
Konum
istanbul
Yurt dışından alışveriş yapanlar için üzücü bir karar daha yürürlüğe giriyor. Kişilere, ürün sipariş etme sınırı getiriliyor. Yurt dışından ayda kaç adet ürün sipariş edilebilecek?

Yurt dışından ayda 5 adet ürün sipariş edilebilecek


14 Temmuz tarihinde yürülüğe girecek yeni bir karar ise Aliexpress, Gearbest, Amazon gibi sitelerden alışveriş yapanları daha da üzecek. Bir kişi, yurt dışından ayda en fazla 5 adet ürün siparişi verebilecek. Karar 14 Temmuz'dan itibaren verilecek siparişleri kapsayacak.


Kargo, Kurye ve Lojistik İşletmecileri Derneği Başkanı Aslan Kut, söz konusu sınırlamanın ticari akışı olumsuz etkileyeceğini kaydederek herhangi bir sınırlama olmaması gerektiğini söyledi. Kut, bu konuyla ilgili taleplerini yetkililere ileteceklerini belirtti.

 

kodoo

Asistan
Katılım
17 Mar 2012
Mesajlar
478
Tepkime puanı
80
Puanları
28
Konum
Elaziz
Yurt Dışından nasıl sipariş veriyorsunuz. Aslında bu konuda alibaba ve diğer siteleri kullandınız mı? Vergi olayları var mı? Nasıl hesaplanıyor?
 

ihvanistanbul

AkhenAton
Katılım
4 Eki 2009
Mesajlar
7,655
Tepkime puanı
2,337
Puanları
113
Konum
istanbul
AliExpress I pek çok kez kullandım hemen hiç bir sıkıntısını da görmedim. Ortalama 40-60 günde deniz yoluyla geliyor bazen daha erken geldiğinde oluyor. Oyuncak, kalem, alet edevat… vs aldım.
 
Üst