Yüksek Yargıda Yeni Dönem

TakVa

Ordinaryus
Katılım
13 Nis 2007
Mesajlar
2,868
Tepkime puanı
79
Puanları
0
Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyelik seçimleri olaysız sona erdi. Yüksek Seçim Kurulu tarafından 81 ilde yapılan seçimler saat 17.00 itibariyle tamamlandı.

Saat 21.00 itibariyle adli yargı üyeleri arasında yapılan seçimlerde İstanbul ve İzmir dahil resmi olmayan sonuçlarına göre en çok oy alan ilk adaylar şöyle sıralandı:

İbrahim Okur
Teoman Gökçe
Ahmet Kaya
Ömer Köroğlu
Nesibe Özer
Hüseyin Serter
İsmail Aydın


İdari Yargıdan seçilenler ise şöyle:


Ahmet Berberoğlu
Birol Erdem
Resul Yıldırım
Halil Koç
İbrahim Topuz

habertürk
 

manifesto

Yasaklı
Katılım
23 Ara 2006
Mesajlar
0
Tepkime puanı
334
Puanları
0
Konum
Kocaeli
Bukadar..hayırlı olsun...kızıllardan kurtulduk..darısı yargıtay ve danıştay'ın başına..oradakilerin da sayılı zamanı kaldı
 

TakVa

Ordinaryus
Katılım
13 Nis 2007
Mesajlar
2,868
Tepkime puanı
79
Puanları
0
Bukadar..hayırlı olsun...kızıllardan kurtulduk..darısı yargıtay ve danıştay'ın başına..oradakilerin da sayılı zamanı kaldı

İnşallah ya, Chp'nin ve Ergenekoncuların ablukasından kurtulsun artık yargı.
 

girdap

Ordinaryus
Katılım
8 Şub 2007
Mesajlar
2,541
Tepkime puanı
252
Puanları
0
Maşallah, Allah işin sonunu da hayreylesin..
 

ismail

Yeni
Katılım
3 Mar 2007
Mesajlar
20,475
Tepkime puanı
2,063
Puanları
0
Yaş
45


HSYK'nın yeni yapısında çoğunluğu oluşturacak 16 üye için yaklaşık 11 bin hakim ve savcı sandık başına gitti. 199 adayın yarıştığı seçimde YARSAV listesinden kurula giren olmadı.



Türkiye genelinde 10 bin 739 hakim ve savcı, HSYK’ya girecek 10’u asil 6’sı yedek 16 üyeyi belirlemek için sandık başına gitti.
YARSAV'ın listesi ve Adalet Bakanlığı’nın desteklediği iddia edilen listenin çekişmesine sahne olması beklenen seçimlerde, YARSAV, yapısı değiştirilen HSYK'ya tek bir adayını bile sokamadı.
199 adayın yarıştığı ve dün akşam saat 17.00 itibariyle sona eren seçimin, YSK Başkanı Ali Em tarfından açıklanan resmi olmayan sonuçlarına göre, Türkiye genelinde en fazla oyu Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İbrahim Okur aldı.
İdari yargıdan HSYK'ya giren bir başka bürokrat ise Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürü Birol Erdem oldu. Adalet Akademisi Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Kaya da HSYK'da yer almayı başardı.
Bu arada Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu seçimindeki ağır yenilgi öncesinde, YARSAV'dan da olağanüstü genel kurul haberi geldi. Tek bir adayını bile kurula sokamayan YARSAV, 5 Aralık'ta yeni yönetimini belirleyecek.
 

TakVa

Ordinaryus
Katılım
13 Nis 2007
Mesajlar
2,868
Tepkime puanı
79
Puanları
0
karikaturp.jpg
 

hirahos

Kıdemli Üye
Katılım
9 Kas 2006
Mesajlar
35,948
Tepkime puanı
483
Puanları
0
Yaş
55
Şamil Tayyar - Star, 2010-10-19

Yargıdaki Baas rejimi çöktü

Eminim, Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu’na seçilenler bile böyle bir sonucu beklemiyordu. Taraflı tarafsız herkesin zihninde oluşan “güç” algısı, “sürpriz” ihtimalini kendi içinde barındırıyordu.

Nedeni açık...

Sesi daha çok çıkan yüksek yargıdaki 300 hakim ve savcıya bakıp tüm yargı alanının onlardan ibaret olduğunu sanıyorduk.

Bir de tatlı bir düzen kurmuşlar. HSYK üyelerini Yargıtay ve Danıştay belirliyor, Yargıtay ve Danıştay üyelerini HSYK belirliyordu. 300 kişi, alanı biraz daha daraltırsak 60 kişi kendi arasında top çevirip duruyordu.

Anadolu’nun her köşesine yayılmış kürsü hakimlerini, savcılarını biz de onlar da pek kale almamış anlaşılan. Meğer gördüklerimiz, işittiklerimiz koca bir yalanmış. YARSAV sadece bir tabelaymış. Kimi bağıranlar üç beş kişinin alkışladığı sahte kahramanlarmış.

Oyun, playstation versiyonuymuş. Azınlık, Suriye’deki Baas rejimi gibi iktidarmış. Bir ufak hamleyle kağıttan kule, kumdan kale gibi yıkılıverdiler üst üste.

Bakıyorum mazeret arayıp duruyorlar. Efendim, Adalet Bakanlığı liste yapmış, yürütme seçime müdahale etmiş, seçim böyle sonuçlanmış!

Referandum sonuçlarını CHP ve MHP nasıl anlamadıysa, HSYK sonuçlarını da anlamakta zorlananlar var.

Velev ki, Adalet Bakanlığı sürece müdahale etmiş olsun. 12 bin civarında hakim ve savcının oy kullandığı sandıklara etkisi yüzde 60’ı aşabilir mi? Ne yaptılar? Hakim ve savcılara kömür mü dağıttılar, patates çuvalı mı emanet ettiler?

Onlar da mı yüzde 58 gibi gaflet, delalet hatta hıyanet içindeler? Hepsi Aziz Nesinlik mi yoksa? Göbeğini kaşıyan, bidon kafalılar mı?

Sizi kendini bilmezler sizi...

Sandığa mahkum oldukça halka küfretmeyi, hakaret etmeyi kendinize şiar edindiniz, saçmalıklarınızı ülkenin düşleri olarak yutturmaya çalıştınız.

İbrahim Okur 6 bin 742 oy alıyorsa, YARSAV’ın en iddialı adayı Osman Kaçmaz sonuncu bile olamıyorsa, bu sonuçları siyasi etkiyle açıklamaya çalışmak, başımızı kuma gömmekten öte anlam taşımaz.

Kazananlara bakın, geçmişlerini araştırın. Farklı düşüncede isimler olduğunu görürsünüz. Selden kütük çalmaya çalışırken “hop” dendiği için YARSAV’ın dümen suyuna giren sözde demokrat derneğin sözcüsüne bakmayın siz. Hakim ve savcıların yüzde 60’ından fazlası YARSAV ve türevlerine set çektiler, 3 Kasım 2002’deki gibi bir nevi ihtilal yaptılar. Mutlu azınlığın yargıdaki kast sistemini tepe takla ettiler.

Bu gerçeği herkesin iyi okuması gerekir.

Bir gün İsrail’in Ankara Büyükelçisi Gaby Levy rezidansında öğle yemeğine davet edip Türkiye-İsrail ilişkilerinin geleceğini sorduğunda, Başbakan Erdoğan’ın İsrail Cumhurbaşkanı Perez’e “one minute” çıkışının tüm dünyada yankılanmasında sihirli sözcüklerin değil İsrail öfkesinin önemli rol oynadığını hatırlatıp şöyle demiştim: “Tüm dünya neden bizden nefret ediyor diye hiç düşündünüz mü?”

Kıssadan hisse...

Pazar günü sandığa gömülen yargının mutlu azınlığı, bahane aramak yerine bu öfke kabarmasının nedenini sorgulasa daha yararlı olur. Ve şu soruyu yüksek sesle dillendirip tekrarlasınlar: Neden çuvalladık?

Sonra çıkarın başınızı kumdan, sandık sonuçlarını bir daha okuyun...
 

hirahos

Kıdemli Üye
Katılım
9 Kas 2006
Mesajlar
35,948
Tepkime puanı
483
Puanları
0
Yaş
55
Ahmet Kekeç - Star, [email protected], 2010-10-19

Müjdemi isterim

Kendisinden hiç hazzetmem... Şu sıra gözüme çok ilişiyor. “Faal ve cevval” bir arkadaşımız...

Ergenekon soruşturmasını protesto gösterisi mi yapılacak? Orada...

İlhan Cihaner yargılamasına destek mi verilecek? Orada...

Eski HSYK’nın hukukunu savunma toplantısı mı düzenlenecek? Orada...

Hükümeti, parlamentoyu, Adalet Bakanlığı’nı protesto bildirisi mi okunacak? Orada...

Kemal Kılıçdaroğlu başörtülü seçmenlere rozet mi takacak? Orada...

Bu “faal ve cevval arkadaş” bir “hâkim” üstelik... Birincil işi, ideolojisinden ve aidiyetlerinden sıyrılıp “hukuk dağıtmak” olan bir hâkim...

Bana sorarsanız, bir hâkimden daha fazlası.

İsmini vermeyeceğim, hayır... Yargı ve hukuk adamlarıyla dalaşmaktan, onlara tazminat ödemekten yoruldum. Hem de yoksul düştüm...

Ertuğrul Özkök, “En büyük korkum yeniden Çinçin Bağları dolmuşlarına dönmek” diyordu. Ben de bol duruşmalı, bol icralı 28 Şubat koşullarına dönmekten korkuyorum.

Bir hâkimden daha fazlası olan bu hâkim arkadaş, bir kısım Ergenekon sanığının sitayişkâr sözlerine muhatap olurken yakalanmıştı hani... Bu “sözleri” hatırlatan gazetecileri tek tek mahkemeye vermişti. Davaları da “siparişe uygun” kararlar veren komşu mahkemede açmıştı ve tuhaftır, hepsini kazanmıştı...

İşbu hâkim arkadaş, büyük umutlarla ve büyük ideolojik destekle girdiği HSYK üyeliği seçimini kaybetti.

Başka hazzetmediklerim de var ve ilginçtir, onlar da kaybettiler...

Daha ilgincini söyleyeyim:

Kurucu başkanlığını Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Ömer Faruk Eminağaoğlu’nun yaptığı YARSAV da kaybetti. Daha doğrusu, YARSAV’ın desteklediği hiçbir aday HSYK üyeliğine seçilemedi.

Bu ne demek?

Şu demek:

Bu kadar gürültü koparan YARSAV’ın “hukuk camiasında” bir karşılığı yok.

Demek ki bu kadar toplantı, bu kadar kulis, bu kadar “ideolojik sondaj çalışması” nafileymiş ve YARSAV’ın dillendirdiği “Yargı bağımsızlığı ortadan kalkıyor, hükümet yandaş yargı oluşturuyor, Cumhuriyetin kazanımları elden gidiyor” söyleminin hâkim ve savcılar nezdinde hiçbir inandırıcılığı yokmuş.

Müjdeli haberi bu sabah aldım:

Bu ağır yenilginin faturası mevcut YARSAV yönetimine çıkarılmış ve örgüt “feci şekilde” karışmış.

Bundan sonra fraksiyonların kavgasını izleyeceğiz.

Şimdiden üç kliğin çekiştiği söyleniyor:

Şahinler, Güvercinler ve Öz YARSAV’cılar.

Belki buna ileride “YARSAV İtimat” diye dördüncü bir fraksiyon da ilave olunur... Bilemiyorum...

İkinci müjdeli haberim de şu:

HSYK yeniden teşekkül ediyor.

Eskiden olduğu gibi, kapalı devre “sen beni seç, ben seni seçeyim” durumları yaşanmayacak... “Yaz kararnamesi, güz kararnamesi, bakan çalışmalarımızı engelliyor” gerginlikleri sona erecek... Kuruldan “tahliyeci hâkim” sipariş edilemeyecek... İddianame hazırlayan savcılar kendilerini kapı önüne bulmayacak... Yürümekte olan soruşturmalara müdahale edilemeyecek, yürümekte olan davaların hâkim ve savcıları değiştirilemeyecek... Eski “saygın bakanlar” eski saygınlıklarını muhafaza edecek ve “tayin terfi listeleri” hazırlayamayacak...

Daha da önemlisi şu:

Kurulun çalışmaları “yargı denetimine” açık olacak.
 

hirahos

Kıdemli Üye
Katılım
9 Kas 2006
Mesajlar
35,948
Tepkime puanı
483
Puanları
0
Yaş
55
12 Eylül 2010 Referandumunun önemini halen kavrayamamış olanlarımız var ise şu yukarıdaki yazıları okumakla işe başlasınlar inşallah.
 

hirahos

Kıdemli Üye
Katılım
9 Kas 2006
Mesajlar
35,948
Tepkime puanı
483
Puanları
0
Yaş
55
1200 hakim ve savcı özgürce ve istediklerince oy kullandı. Eski düzen şu idi: Danıştay ve Yargıtay ve de Hsyk birbiriyle paslaşır; o onu o da onu seçer; bütün düzen 3-5 elemanın üzerinden yürür gider idi. Bu 3-5 kişi bütün hakim ve savcıları ellerinde tutarlar, top gibi oynarlar idi.

Şimdi bu düzen tepetaklak oldu. Artık 3-5 adam insanlarla, meslekleriyle, gelecekleriyle oynayıp duramayacak.

Bugün, "Yargı, Hükümetin kontrolüne geçiyor" propagandası yapanlar akşamına kalmaz, seçmen olarak oy kullanan 1200 hakim ve savcıya "bidon kafalı" "eğitim düzeyi düşük" "göbeğini kaşıyan hırtlar" "Kömüre, buzdolabına kananlar", "Dağdaki çobanlar" demeye de başlar. Biz, bu eskiden "mutlu" şimdi "mutsuz" azınlığın ağız dolusu küfür ve hakaretlerine alıştık. Ülkenin Yargı kadrosu da alışır, merak etmeyiniz. :)
 

TakVa

Ordinaryus
Katılım
13 Nis 2007
Mesajlar
2,868
Tepkime puanı
79
Puanları
0
Yarsav bu seçimi yargıya götürecekmiş.
 

hirahos

Kıdemli Üye
Katılım
9 Kas 2006
Mesajlar
35,948
Tepkime puanı
483
Puanları
0
Yaş
55
Yarsav bu seçimi yargıya götürecekmiş.

Yarsav bugün itibariyle artık etkisini yitirmiştir. Yargıya götürse de sonuç alması zor.

Yarsav, kendi adaylarını Hakimlere ve savcılara seçtiremedi. Onun telaşında ve ağıdında... Ona geçmiş olsun, 12 Eylül 2010 itibariyle tarih olmuşlardır. Chp'nin ve ulusalcıların ideolojileri doğrultusunda Yargı'da istedikleri gibi at koşturuyorlar, istedikleri elemanı etkisiz hale getiriyorlar, istediklerini tayin ediyorlardı. Finito. The End.

Hadi Yarsav'ı anlıyoruz. Ulusalcı Kanadoğlu'ndan medet dilemesini de anlıyoruz. Hatta CeHaPe'yi de anlıyoruz: Yarsav ve Chp, Hsyk seçimlerinin şaibeli olduğunu, Hükümetin Hakimlere ve Savcılara baskı yaptığını öne sürerek bulandırmaya, bulanık ortamda mevzilerini kaybetmemeye çalışıyorlar. Bunlar da onlara yakışıyor.

Ya Mhp'ye ne demeli!

Mhp'ye ne oluyor?!

Mhp de Yarsav ve CeHaPe'nin kuyruğuna takılmış onlarla aynı nakaratı tekrarlıyor: Seçimler şaibeliymiş. Hükümet baskı yapmış.

Kanal7'deki kimi haber yorumcusu okuyucular çok yerinde bir çağrı yapmıştır: Mhpliler, parti yöneticilerinizin rahatsız olduğu konuya bakar mısınız: (ulusalcı ve Chpli) Solcular Yargıya hakim olamadı! Mhp ye bu halkın okkalı bir ders vermesi lazım !
 

TakVa

Ordinaryus
Katılım
13 Nis 2007
Mesajlar
2,868
Tepkime puanı
79
Puanları
0
Yenilen pehlivan güreşe doymazmış, yansınlar chp-mhp-yarsav hallerine.
 
Üst