Yufkalı Makarna Böreği | ihvan forum – Özgür Düşünce ve Paylaşım Platformu!

Yufkalı Makarna Böreği

Verda

Gales
İhvan Üyesi
Katılım
9 Nis 2010
Mesajlar
10,917
Puanları
113
  • 2 yufka
  • Yarım paket burgu makarna ( fiyonk da olur)
  • 3 adet yumurta ( 1 tane de sonradan sosa eklenecek)
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 300 gr beyaz peynir
  • 4-5 dal maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz (peyniriniz çok tuzlu ise tuzunu daha az koyun)
Merhabalar,
Bugün sizler ile çocukların çok severek yediği, okuldan gelen çocuklar için bir kurtarıcı, konuklarınız için lezzetli bir ikramlık ya da Pazar günü öğleden sonrayı kurtaran ” yufkalı makarna” tarifini paylaşmak istiyorum.
Makarnayı hep aynı şekiller de tüketmek olmaz değil mi bir de bunu deneyin bakalım :)))))))
Yapılışı
Makarnanızı tuzlu su da haşlayıp süzün.
Makarna haşlanırken siz 3 yumurta, yoğurt, süt, tuz ve sıvı yağı bir kapta çırpıcı tel yardımı ile çırpın.
Peyniri rendeleyin ya da benim gibi rondo da çekin üzerine maydanozunuzu doğrayın.
Bu peynirli, maydanoz karışımını (yumurtalı,peynirli )hazırladığınız yumurtalı sosun yarısı ile iyice karıştırın.
Sonra haşlanmış makarnayı da bu karışıma ekleyin ve bir kaşık yardımı ile sos ve makarnayı iyice harmanlayın.
Tepsinizi alın ( ben küçük boy yuvarlak tepsi kullandım)altını, yanlarını iyice sıvı yağ ile yağlayın.
1. Yufkayı tepsinize güzelce yayın üstüne makarnanızın yarısını boşaltın.
Şimdi
2. Yufkayı da tepside ki makarnaların üzerine yayın ve kalan makarnanızı da 2. Yufkanın üzerine yayın.

Resimler de aşamaları görebilirsiniz :))))
Ayırmış olduğumuz yağlı, yumurtalı, yoğurtlu, sütlü sosunuza 1 adet yumurta daha ekleyerek çırpma teli ile tekrar iyice çırpın.
Şimdi tepside ki makarnaların yufkalarının sarkan yanlarını tepsiye ortaya toplayacağız ve üstlerini de soslayacağız.
Tepsinin yanlarından aşağıya sarkan yufkaları içeriye ortaya katlayınız sosunuzdan 1-2 kepçe döküp elinizle güzelce yufkanın üstüne her yerine yayınız.
Şimdi 2. Sarkan yufkanın yanlarını da tepsinin ortasına toplayın ve kalan sosu böreğin en üstüne güzelce dökün elinizle her yerine yayın.

Böreği ister kesin sosu daha güzel alır, aslın da hem de daha kolay kesersiniz. Önerim kesmeniz. Ya da benim gibi kesmeyin. Ben kesmeyi unuttum :))))))Çocuklara yetişsin diye aceleden.
Şimdi bir yarım saat buzdolabında beklesin sosunu iyice çeksin. ( benim acelem vardı çok bekletemedim siz vaktiniz var ise mutlaka bekletin)
180-200 derece arasın da ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar güzelce pişirin. (ısıyı ve süreyi siz kendi fırınınıza göre ayarlayın. )
Börek fırından çıkınca üzerine yarım çay bardağı oda ısısın da içme suyu dökün elinizle yayın ve böreğin üstünü temiz bir mutfak peçetesi ile örtün böreğin üzeri biraz yumuşasın.
Böreğinizi bir 15-20 dakika dinlendirin sonra servis yapın.
Afiyetler olsun.



 
Üst