Verda
Gales
- Katılım
- 9 Nis 2010
- Mesajlar
- 10,917
- Tepkime puanı
- 1,010
- Puanları
- 0
Hazır Yufkayla Ev Yapımı Cips
- 2 adet yufka
- 1 kaşık dolusu salça
- 1 kaşık dolusu labne peynir
- 1 tatlı kaşığı zeytin ezmesi
- 2 kaşık zeytinyağ
- 2 diş sarımsak
- istenilen miktarda kekik
- karabiber
- istenirse pul biber
- Fesleğen
- isterseniz baharat çeşitlerini kendinize göre eklersiniz. İzmir tulum peyniri kurutup robottan geçirerek karışıma ekleyebilirsiniz.
Yufkadan Cips Nasıl Yapılır?
- Yufka haricindeki tüm malzemeyi karıştırıyoruz. sarımsakları doğrayıp ekliyoruz. sos karışımını iyice karıştırıp 1 saat kadar dolapta bekletiyoruz.
- Taze yufkamızın tekini geniş bir yere yayıyoruz. her yerine eşit olacak şekilde fırça yardımıyla sos karışımını sürüyoruz. (sürmeden önce doğradığımız sarımsakları sosumuzun içinden alıyoruz. Sadece kokusunu vermesi için doğramıştık)
- Diğer yufkayı düzgün bir biçimde soslu yufkamızın üzerine kapatıyoruz. Elimizle hafif hafif bastırarak yapışmalarını sağlıyoruz.
- Düzgünce uzun şeritler kesiyoruz. sonra üçgenler keserek tepsiye sık bir biçimde cipslerimizi sıralayıp 170 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
- Tepsiye yağlı kağıt koymuyorsanız ayrıca yağlamaya gerek yok. çünkü yapışmıyorlar.
- Cipslerimizi sade yoğurt sos ile yada baharatlı yoğurt sos ile servis ediyoruz.
- Bana göre hazır cipsten daha lezzetli olan ve zararsız olan bu cipsi denemenizi tavsiye ederim.
- Hava almayan kavanozda yada kapta muhafaza edildiğinde bayatlamıyor.
- Afiyet olsun.
http://cahidejibek.com/2014/06/14/yufkadan-ev-yapimi-cips/