Ysusuf Özkan Özburun

HaZiRuN

Revizyonda
Katılım
15 Ara 2010
Mesajlar
2,591
Tepkime puanı
354
Puanları
0

15.jpg

YUSUF ÖZKAN ÖZBURUN

(“Şair şiirine, yazar yazdığına, mütercim çevirdiğine, hatip hitabına dahildir”, derdi ve bundan başka özyaşam öyküsü bilmezdi ki hala da öyledir. Fakat kendisi, meraklısına, sahibinden-ihtiyaçtan, ikinci el bir biyografi sunmak durumundadır...)

1972 yılı Nevşehir doğumlu. İlkokulu Nevşehir’de, ortaokul ve liseyi Ankara’da tamamlayan Özburun, 1989 yılında girdiği İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü’nden 1993 yılında mezun oldu. Aynı Fakülte’nin Felsefe Tarihi Bölümü’nde yüksek lisans eğitimine devam etti.

İlk yazı ve şiirlerini lise yıllarında yayımlamaya başlayan Özburun, Dergah, Kırklar, Yansıma, Kelime gibi pek çok dergide yazarak, ayrıca kimi gazetelerde köşe yazarlığı yaparak ürünlerini yayımladı ve halen aktif bir şekilde yazı serüvenini sürdürüyor. Felsefe öğretmenliği, editörlük, genel yayın yönetmenliği, radyo ve tv sunuculuğu, psikolojik danışmanlık gibi bir çok iş yapmış olan Özburun, şu an radyo ve tv programları yapmaya, kitapların dünyasında dolaşmaya ve sosyolojik- psikolojik- düşünce konularında seminerler sunmaya devam etmektedir. Yayımlanmış eserlerinin yanında Türkçe’ye kazandırılmasına ve yayına hazırlanmasına katkıda bulunduğu 200’ü aşkın eser bulunmaktadır.


Yayımlanmış belli başlı eserleri:

-Toprak Kabın Türküsü (Furkan Yay. 1993)/ Şiir
-Münzevi Sözler (Furkan Yay. 1994)/ Şiir
-Kıvılcımlar Kitabı (Kaknüs Yay. 1997)/ Şiir
-Son Ağaç (Birey Yay. 2002)/ Şiir

-Hatırla Beni Hayat (Birun Yay.2003)/ Deneme
-Tanrı Sana Küsmedi (Bilge Yay. 2006)/ Deneme (Senai Demirci ile birlikte)
Düştüğün Yerden Kalkacaksın (2009, Timaş Yay., Deneme)
Teselliler Kitabı (2009, Timaş Yay, Deneme)

-İnsan Sıcağı Öyküleri (Hayat Yay. 2005)/ Haz.
-Yaşama Sevinci Öyküleri (Hayat Yay. 2005)/ Haz.
-Hayata Dokunan Öyküler (Hayat Yay. 2005) Haz

 
Üst