Yorumsuz!!! Aglama duvari - Dervis duvari

Kaptan

Mecra Yazarı
Katılım
9 Ocak 2012
Mesajlar
15,445
Tepkime puanı
1,111
Puanları
0
Konum
Giresun
Aradaki farki bulun bakalim...

11059155_1420905774901744_7464846757556633581_n.jpg
 

Kaptan

Mecra Yazarı
Katılım
9 Ocak 2012
Mesajlar
15,445
Tepkime puanı
1,111
Puanları
0
Konum
Giresun
Allah'in evi diye tabir ettigimiz Kabe ile siradan bir kabri ayni kefeye koyup hadi senin anlayacagin dille
ayni kutsiyeti atfedip bu sirki mesru mu göstermeye calisiyorsun a lafons
 

Kaptan

Mecra Yazarı
Katılım
9 Ocak 2012
Mesajlar
15,445
Tepkime puanı
1,111
Puanları
0
Konum
Giresun
ŞAHISPERST olmak kadar insanı küçülten bir şey yoktur. Allah katında her insan eşittir.
Üstelik her insan acizlik, eksiklik, kusurluluk sahibidir. İnsanları gerçeğinin dışında yüceltip tapılır hale getirmek,
Allah'a ve yaratılışa ihanettir.
 

Kaptan

Mecra Yazarı
Katılım
9 Ocak 2012
Mesajlar
15,445
Tepkime puanı
1,111
Puanları
0
Konum
Giresun
İnternette bir video dolaşıyor. Bir cemaatin liderini veya mürşidini anlatan bir delikanlının konuşması yer alıyor. Aslında anlatmıyor, sadece övüyor. Hem nasıl övme? Rasulullah Aleyhisselam'a bile yapılmamış ve zaten O'nun asla kabul etmeyeceği şekilde övgüler, şu anda kendi ihtiyaçlarını bile gidermekten aciz, fani bir kul için yapılıyor.

Tüm zamanların mürşidi kamili, kainatı nurlandıran, zamansizlik ve mekansızlığın sahibi, bilinmeyen sırların adresi ulaşılmaz makamlara erisen biri diyor. Rasulullah aleyhisselam'ı anlatmak nasıl mümkün değilse, efendi hazretlerini anlatmak da mümkün değildir diyor... Ve daha neler neler... Fani bir kula, Peygamberin sıfatları şöyle dursun, Allah'ın sıfatları yükleniyor.

Biri çıkar aman şeyhimizin gözüne bakmayın, nazarı sizi yakar der, evinizde ne yapıyorsanız, şeyhimiz görür der, kimi çıkar mürşidimiz kainatı nurlandırır der... Kimi "bir evliyanın huzurunda bir an saygıyla durmak, 150 yıl ihlasla yapılan ibadetten hayırlıdır" der (Haşa)

Oysa şu hadis-i şerif ne kadar da manidardır:
Ömer (r.a.) minberde, Allah Rasûlü Aleyhisselam’dan şunu duyduğunu söylemiştir: “Hristiyanların Meryem oğlu İsa’ya yaptıkları gibi, beni aşırı şekilde övmeyin! Ben ancak Allah’ın kuluyum. Bana ‘Allah’ın kulu ve Rasûlü’ deyin!” (Buhari, Enbiyâ, 48)

Mürşid denilen insanın görevi, insanları hayra, Kur'an ve sünnete çağırmak değil midir? Her an şeriatin savunuculuğunu yapmak ve insanlara bunu anlatmak, İslam'a yapılan bir haksızlıkta var gücüyle haykırmak değil midir?

Biz neden bu göklere çıkarılan insanların afaki, insan üstü hikayelerini, rüyalarını dinliyoruz? Neden onların yaşadığımız çağdaki zalimlere karşı, tükenen ahlaki değerlere karşı yükselen seslerini duyamıyoruz?
Sırf çirkin yorumlar yapılmasın diye paylaşmadım videoları. Ama kan ağlıyor içim. Bir koyun sürüsü gibi; şirk dolu, bidat ve hurafe dolu, biraz ruhbanlığı, biraz budizmi çağrıştıran İslam'da olmayan, Rasulullah aleyhisselam ve Sahabe'de görülmeyen ibadet şekillerini din diye dayatan hocalara, şeyhlere körü körüne bağlanan insanlar üzüyor beni.

Oysa biraz Kur'an'ı anlamaya çalışsak, Sahih hadis-i şerif okumaları yapsak, düşüncelerimiz berraklaşacak, hakkı batıldan ayırabileceğiz Allah'ın izniyle.

Şirke düşmekten, bizi şirk bataklığına çekmeye çalışan önderlerden de Allah'a sığınalım.

Bismillah: Dikkat et, hâlis din yalnız Allah'ındır. O'nu bırakıp kendilerine bir takım dostlar edinenler: Onlara, bizi sadece Allah'a yaklaştırsınlar diye kulluk ediyoruz, derler. Doğrusu Allah, ayrılığa düştükleri şeylerde aralarında hüküm verecektir. Şüphesiz Allah, yalancı ve inkârcı kimseyi doğru yola iletmez. (Zumer:3)

Cahide Sultan
 

Kaptan

Mecra Yazarı
Katılım
9 Ocak 2012
Mesajlar
15,445
Tepkime puanı
1,111
Puanları
0
Konum
Giresun
bak ayni seyhin sunlari da soylemis;


Zalimlerin iktidarı her daim Cahillerin Omuzlarında hayat bulur.


Efendi Hazretleri! beni çağırttı Şöyle dedi:

‘’Ahmed sen hakkında Evliyaullaha müracaat ettirdim. Fakat bu iş hepsini aşınca Bizzat Allah’u Teâlâ tecelli buyurarak. Ahmed’i bana bırakın onun işlerini ben hususi yönetiyorum ona kimseyi dokundurmayın buyurdu.
Ve men azlemu mimmeniftera 'alellahilkezibe ve huve yud'a ilel'islam, vallahu la yehdilkavmezzalimîn.

(Yalnızca) Allah'a teslim olması istendiği halde Allah(ın mesajı) hakkında (böyle) yalanlar uydurandan daha zalim kim olabilir? Ama Allah zalim halka rehberliğini bağışlamaz.
(Saff-7)

Tecelli: Görünmek, açığa çıkmak, zahir olmak.

Sayın pek muhterem hz efendileri Ölülere müracaat etmesi sonucunda netice alamayınca
Bizzat Allah azze ve Celle Efendi hazaratlarının yatmış olduğu istiharesinde Ahmedi bana bırakın onun işleri ile bizzat ben ilgileniyorum demiş!
 
Üst