Verda
Gales
- Katılım
- 9 Nis 2010
- Mesajlar
- 10,917
- Tepkime puanı
- 1,010
- Puanları
- 0
Malzemeler
Yoğurt Tatlısı (Yağsız) Tarifi Yapılışı
http://www.nefisyemektarifleri.com/yogurt-tatlisi-yagsiz/
- 4 yumurta
- 1 su bardağı toz şeker (250 ml bardak)
- 1 su bardağı yogurt
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
- Limon rendesi ya da vanilya
- 4 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu, bir fiske tuz
- Fındık, fıstık, ceviz, vb
Yoğurt Tatlısı (Yağsız) Tarifi Yapılışı
- Tatlımızın yapımına geçmeden önce, tencereye şekeri ve suyu koyup karıştırmak suretiyle şurubumuzu hazırlıyoruz.
- 10 dakika kaynayan şurubumuza limon suyunu ve tuzu ekleyip ateşten alıyoruz. Soğutuyoruz.
- Çukur bir kaseye oda sıcaklığında yumurtayı ve şekeri koyup iyice ağarıp köpürene kadar çırpıyoruz.
- Yoğurdunu ilave edip karıştırıyoruz. ununu ve kabartma tozunu, limon rendesini ekliyoruz.
- Unu az gelirse,biraz artırabilirsiniz ama katı bir kek hamuru olmasın kesinlikle..Yağlanmış tepsiye döküp (tepsinin kenarlarını yağlamayın, istediğiniz gibi kabarmaz), kek pişirdiğimiz (180 derece gibi) fırın ayarımızda 30-35 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkan kekimizi sıcakken istediğimiz ölçüde kesip, hemen soğuk şurubun tamamını döküyoruz. Şurubunu çeken tatlımız hazır, soğumasını bekleyip servis yapıyoruz.
http://www.nefisyemektarifleri.com/yogurt-tatlisi-yagsiz/