Yogurt Mayalamayı Bileniniz Var Mı?

cubbeli_35

Üye
Katılım
17 Haz 2013
Mesajlar
48
Tepkime puanı
2
Puanları
0
Konum
izmir
Ben biliyorum :) bazen taş gibi katı oluyor bazende hafiften sulu, bunun gerçek ölçüsü ve mayalama şekli nasıl olmalı arkadaşlar? Yoğurt nasıl mayalanmalı?
Düzeltmedir.. Başlık kısmında içinizde olacaktı içinize olmuş kusura bakmayın
 

Ebu Computer

Kıdemli Üye
Katılım
11 Haz 2013
Mesajlar
24,982
Tepkime puanı
1,501
Puanları
113
İçimize nasıl yoğurt mayalıycaz ?
 

cubbeli_35

Üye
Katılım
17 Haz 2013
Mesajlar
48
Tepkime puanı
2
Puanları
0
Konum
izmir
hatasız kul olmaz

içimizde... el sürçi kelam ettiyse af ola, gerisini okuyan anlaya...
 

Ebu Computer

Kıdemli Üye
Katılım
11 Haz 2013
Mesajlar
24,982
Tepkime puanı
1,501
Puanları
113
Birde konu yanlış yere açılmış.

Yemek tarifleri bölümünde olmalı idi.

@Dut_agaci
 

kebîkec

İhvan Forum Üye
Katılım
21 Eyl 2007
Mesajlar
8,080
Tepkime puanı
1,922
Puanları
113
Başlık düzeltilmiştir. Geçenlerde memleketteydim bimden aldıkları yoğurtla orijinal çimlerden otlamış ineğin sütünü mayaladılar tam dediğin gibi cıvık bir şey çıktı ortaya. Mayalama da kullanılacak yoğurdun türü önemli. Doğal süte katkılı yoğurt mayalarsan cıvık oluyor. Doku uyuşmazlığı.:D
 

Verda

Gales
Katılım
9 Nis 2010
Mesajlar
10,917
Tepkime puanı
1,010
Puanları
0
Ben de bi gün merak ettim yapayım dedim ayran gibi olmuştu :D
 

Dua Nur

Kıdemli Üye
Katılım
29 Nis 2007
Mesajlar
37,459
Tepkime puanı
247
Puanları
0
1. KURAL: Atatürk Orman Çiftliği yoğurdunu maya olarak kullanın. Katkısız doğal yöntemlerle yapılan bir yoğurt.

2. KURAL: Sütü 45 dakika kaynatın.

3.KURAL : kilo başına 2 kaşık yoğurt kullanın maya olarak.

4.KURAL : Yoğur olduğunda hemen kullanmayın bir gün bekletin.

5. KURAL: Yoğurdun üzerinde temiz bir tülben bulunsun. Suyu topladıkça tülbenti sıkın tekrar serin yoğurdun üzerine. Böylece yoğurt katı oluyor ve bir diğer mayalama işleminde katı yoğurdu maya olarak kullandığınızda yoğurdunuz katı oluyor. Sulu mayanın yoğurdu sulu oluyor.

Güzel yoğurt mayalarım övünmek gibi olmasın.
 

Ebu Computer

Kıdemli Üye
Katılım
11 Haz 2013
Mesajlar
24,982
Tepkime puanı
1,501
Puanları
113
Cumartesi İstanbul'da kırsal bir yere gidip manda sütü aldım.

Bir yoğurt oldu bir yoğurt oldu sormayın.

Üzerinde neredeyse bir parmak kaymak.

Yoğurdun tadı lezzeti muhteşem.

Yoğurt seviyorsanız birde manda sütünden deneyin.

Selam ve dua ile...
 

nefahtü

Kıdemli Üye
Katılım
21 Haz 2013
Mesajlar
5,117
Tepkime puanı
337
Puanları
0
Konum
istanbul
1. KURAL: Atatürk Orman Çiftliği yoğurdunu maya olarak kullanın. Katkısız doğal yöntemlerle yapılan bir yoğurt.

2. KURAL: Sütü 45 dakika kaynatın.

3.KURAL : kilo başına 2 kaşık yoğurt kullanın maya olarak.

4.KURAL : Yoğur olduğunda hemen kullanmayın bir gün bekletin.

5. KURAL: Yoğurdun üzerinde temiz bir tülben bulunsun. Suyu topladıkça tülbenti sıkın tekrar serin yoğurdun üzerine. Böylece yoğurt katı oluyor ve bir diğer mayalama işleminde katı yoğurdu maya olarak kullandığınızda yoğurdunuz katı oluyor. Sulu mayanın yoğurdu sulu oluyor.

Güzel yoğurt mayalarım övünmek gibi olmasın.

6. Kural abdestli olun...


dayanamadım yazdım
 

nefahtü

Kıdemli Üye
Katılım
21 Haz 2013
Mesajlar
5,117
Tepkime puanı
337
Puanları
0
Konum
istanbul
images
 

kilicarslan

Kıdemli Üye
Katılım
14 Mar 2013
Mesajlar
4,054
Tepkime puanı
41
Puanları
0
kaç gündür daha öğrenemediniz mi şu işi :D
 

DostunDostu

Süper Moderatör
Yönetici
Katılım
30 Eyl 2013
Mesajlar
6,183
Tepkime puanı
473
Puanları
83
Market sütü ve market yoğurdu kullanmayın. Çünkü bunların içinde bakteriler pastörize edilerek yok edilmiştir. Mayalama işi için bakteri kültürü şarttır. Köy yoğurdu ve köy sütü kullanın. En azından evde mayalanmış bir yoğurt tedarik edip onu maya olarak kullanın..
 

DostunDostu

Süper Moderatör
Yönetici
Katılım
30 Eyl 2013
Mesajlar
6,183
Tepkime puanı
473
Puanları
83
6. Kural abdestli olun...


dayanamadım yazdım
Gerçekten böyle bir durum var. Bilhassa gusül abdesti.. Abdestsiz elinizi turşuya dokunduğunu zaman turşu küfleniyor. Ne hikmetse!

Araştırma imkanım olsa bilimsel olarak bu konuyu araştırırdım. Ya deri tabakasında ilginç bir bakteri kültürü oluşuyordur veya elektromanyetik bir alanla kombine olmuş tuhaf bir tabaka oluşuyor olabilir.. Saf su kaplarına bi abdstlinin elini daldırmak, bir de abdestsizin elini daldırmak gerek. Sonra bu su örneklerini mikroskop altında analiz etmek lazım..
 

ömerusta

Kıdemli Üye
Katılım
16 Ocak 2012
Mesajlar
6,913
Tepkime puanı
239
Puanları
0
anlaşıldı elin gavuru bizim müslümandan daha abdestli olsa gerekki hollanda dünya pazarında biz yerimizde sayıyoruz hemde bizim bir ilimiz kadar bir ülke olmasına ramen
yok yok gusül bile alsanız yok üsül önemli kurallar önemli işin hakkını vermek önemli
 

Ebu Computer

Kıdemli Üye
Katılım
11 Haz 2013
Mesajlar
24,982
Tepkime puanı
1,501
Puanları
113
Sayın @ömerusta

Yoğurt diyoruz yoğurt.

Yoğurdu abdestli mayalamak sizi niye rahatsız etti.

Hollanda'nın gelişmişliği ayrı bir mesele.

Ama Türkiye'de ki gibi yoğurt bulmak zor:

Yemediyseniz bide Manyas yoğurdu yiyin.

Konu kaydı gidiyor ama Kanlıca yoğurdu Kanlıca yoğurdu dediler, bir gün atladım gittim bir şeye benzemiyor.

Ne tat var ne lezzet.

Kanlıca yoğurdu, belki eskidendi...

Selam ve dua ile...
 

çelebiler

Kıdemli Üye
Katılım
4 Ocak 2013
Mesajlar
7,457
Tepkime puanı
211
Puanları
0
Sayın @ömerusta

Yoğurt diyoruz yoğurt.

Yoğurdu abdestli mayalamak sizi niye rahatsız etti.

Hollanda'nın gelişmişliği ayrı bir mesele.

Ama Türkiye'de ki gibi yoğurt bulmak zor:

Yemediyseniz bide Manyas yoğurdu yiyin.

Konu kaydı gidiyor ama Kanlıca yoğurdu Kanlıca yoğurdu dediler, bir gün atladım gittim bir şeye benzemiyor.

Ne tat var ne lezzet.

Kanlıca yoğurdu, belki eskidendi...

Selam ve dua ile...
Kanlıca yoğurdunun manzarası güzel.

LG-D682TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

çelebiler

Kıdemli Üye
Katılım
4 Ocak 2013
Mesajlar
7,457
Tepkime puanı
211
Puanları
0
Başlık düzeltilmiştir. Geçenlerde memleketteydim bimden aldıkları yoğurtla orijinal çimlerden otlamış ineğin sütünü mayaladılar tam dediğin gibi cıvık bir şey çıktı ortaya. Mayalama da kullanılacak yoğurdun türü önemli. Doğal süte katkılı yoğurt mayalarsan cıvık oluyor. Doku uyuşmazlığı.:D
O cıvık yoğurdu maya olarak kullanın.Oluşan yoğurdu tekrar tekrar mayaladığınızda yoğurdunuz 3-4 mayalamadan sonra katılaşır.

LG-D682TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Ebu Computer

Kıdemli Üye
Katılım
11 Haz 2013
Mesajlar
24,982
Tepkime puanı
1,501
Puanları
113
Sayın @çelebiler

Manzara manzara tamamda 200 Gramlık yoğurda 5.5 TL vermek...

Kaldı ki yoğurtta yoğurt değil.

Hani şöyle yersiniz sonra Kanlıca yoğurdu diye anlatırsınız o zaman tamam.

Ama ortada öyle anlatılacak ahım şahım bir şey yok.

a0907d1c3cc5ecd796e7153080c6526f.jpg
 

çelebiler

Kıdemli Üye
Katılım
4 Ocak 2013
Mesajlar
7,457
Tepkime puanı
211
Puanları
0
Sayın @çelebiler

Manzara manzara tamamda 200 Gramlık yoğurda 5.5 TL vermek...

Kaldı ki yoğurtta yoğurt değil.

Hani şöyle yersiniz sonra Kanlıca yoğurdu diye anlatırsınız o zaman tamam.

Ama ortada öyle anlatılacak ahım şahım bir şey yok.

a0907d1c3cc5ecd796e7153080c6526f.jpg
Öyle yapacak birşey yok.

LG-D682TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

ömerusta

Kıdemli Üye
Katılım
16 Ocak 2012
Mesajlar
6,913
Tepkime puanı
239
Puanları
0
eba gardaşım abdestli olmak işleri abdestli görmek beni rahatsız değil bilakis mutlu eder yalnız yoğurdun mayasını abdeste bahane etmek elinizle yaptıklarınızı kadere yüklemek gibi abes olduğunu anlatmak istedim
bana yoğurt anlatma benim süt annem inek ben köylü çocuğuyum
saygılar azını bir silsen iyi olur yoğurt bulaşığı var
 
Üst